Pagina's

zondag 5 augustus 2012

Suárez scoort maar 32/100 op medische testArgentijnse spits van Anderlecht haalt een zware buis op zijn medische test


De Gouden Schoen liet zich vrijwillig fotograferen
voor de fotograaf van Het nieuws van morgen

Matías Suárez mag een transfer naar Rusland voorlopig vergeten. De Argentijnse aanvaller van Anderlecht leek op weg naar CSK Moskou, maar bij zijn medische test haalde hij een score van maar 32 procent. Ruim onvoldoende dus en daarom blijft de Gouden Schoen waar hij zit: bij Anderlecht.


Bij transfers in de voetbalwereld is het een normale gang van zaken dat de voetballer de kennis van het menselijk lichaam laat testen door de nieuwe werkgever. Meestal is zo een examen een formaliteit, maar voor Matías Suárez is het een te grote hindernis gebleken. De sterspeler van Anderlecht, begin dit jaar nog bekroond met een Gouden Schoen, haalde op zijn medische test maar 32 procent. Te weinig voor CSK Moskou dat alleen maar spelers aantrekt die minstens 50 procent halen.

"Hij heeft zijn voeten geveegd
aan ons studieschema"
Over de reden van zijn zware buis kan Matías Suárez zelf geen uitsluitsel brengen. "Ik dacht dat ik genoeg gestudeerd had om te slagen voor die test. Maar dat is blijkbaar niet het geval." De sterspeler van Anderlecht ontkent met klem dat hij zijn studies heeft verwaarloosd toen hij na het seizoen naar zijn vaderland is getrokken, een verhaal dat nochtans wordt verteld door Gérard Witters, de man die heel wat Argentijnse spelers naar Anderlecht heeft gehaald. "We hebben een studieschema opgesteld, maar wat is het nut daarvan als Suárez die planning niet respecteert", zegt Witters fel. "Ik heb zijn examen ingekeken en op vragen over knieën en pezen heeft hij zelfs geen antwoord gegeven. Tja, dan kan je niet slagen hé."

Voor Suárez zit er nu niets anders op dan terug te keren naar het Astridpark, de plaats waar hij zowel mentaal als fysiek al afscheid van had genomen. "Fysiek zal hij er straks weer zijn, maar het zal nog een tijdje duren eer Matti zijn zware buis heeft verwerkt", zegt Herman Van Holsbeeck aan Het nieuws van morgen. "We blijven hem desondanks steunen. Wie niet slaagt voor een 1e zit, krijgt gelukkig een kans in een 2e zit."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten