Pagina's

zondag 30 september 2012

Tekening bij verkeersboete evenaart Flippo-rage


Ouders rijden bewust te snel om tekeningverzameling kinderen te vervolledigen


Op de speelplaats van basisscholen wordt massaal handel
gedreven in dubbele tekeningen, net zoals met de Flippo's in 1995.

De tekeningenactie van de politie van Antwerpen om meer inkomsten te verkrijgen mist zijn effect niet. Sinds ze kindertekeningen bij de verkeersboetes voegt, is het aantal verkeersovertredingen bijna verdubbeld. "Geen betere manier om geld te innen dan in te spelen op de verzamelwoede van kinderen", glundert politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen. 


Als u schoolgaande kinderen in Antwerpen hebt, dan heeft u het wellicht ook al gemerkt. De aandacht van de jongste scholieren gaat niet meer uit naar de televisie of de computer, maar wel naar kindertekeningen. Sinds de politie van Antwerpen die tekeningen bij verkeersboetes voegt, is de vraag naar die tekeningen niet meer bij te houden. Om de verzamelhonger van hun kroost te stillen, begaan ouders in Antwerpen moedwillig verkeersovertredingen, in de hoop de collectie - in totaal zijn er 200 soorten tekeningen beschikbaar - te vervolledigen. 

"hogere snelheid = meer tekeningen"
De politie van Antwerpen moet dezer dagen extra mensen in dienst nemen om de explosieve stijging van het aantal verkeersboetes op te vangen. Waar ze tot vorige maand nog gemiddeld 500 boetes per dag moest versturen, is dat aantal nu gestegen naar 1.000 per dag. "En dat zal wellicht nog stijgen", zegt politiewoordvoerder Fons Bastiaenssen (kleine foto) niet zonder trots.

Het was immers Batiaenssen zelf die vorige maand met het idee op de proppen kwam. "Ons politiekorps had financiële problemen en ik zocht naar middelen om meer geld te krijgen", zegt hij aan de redactie van Het nieuws van morgen. "De traditionele spaghetti-avond, waar we geld haalden uit én het eten én uit de opgedreven controles op foutgeparkeerde voertuigen in de buurt van de zaal, brachten te weinig op voor de inspanningen die daar tegenover stonden."

En dus bedacht hij het plan om in te spelen op de verzamelwoede van kinderen. "Met succes", knipoogt Bastiaenssen. "We hebben nu al meer geld geïnd dan met de laatste 20 spaghetti-avonden samen."

Onderwijs Antwerpen lijdt onder kindertekeningen


Wie minder tevreden is met de actie van de Antwerpse politie, is het Antwerpse onderwijs. Daar stellen ze vast dat de leerlingen steeds minder interesse hebben in de lessen en méér in de kindertekeningen. "En dat werkt behoorlijk demotiverend", vindt juf Eva van de Antwerpse basisschool "De vlinderboom" in Deurne. "Ik word ook een slechte juf genoemd omdat ik geen verkeersovertredingen maak, terwijl juf Els dat wel doet en haar tekeningen in de klas verloot. Maar ik héb geen auto", zucht juf Eva.

Juf Els deelt een tekening uit aan iemand van haar klas.
Al gaat ze wel eerstdaags met haar bank praten voor een lening, zodat ze ook boetes voor overdreven snelheid en de bijhorende kindertekeningen kan krijgen. "Hopelijk word ik dan opnieuw de toffe juf van voor die politie-actie", zegt Eva hoopvol.

 Het succesrecept van de Antwerpse politie zou ook in de rest van het land kunnen ingevoerd worden, daarover zijn gesprekken bezig met de top van de federale en de Antwerpse politie.

Ook wordt er gesleuteld aan het reglement, zodat iedereen een eerlijke kans krijgt om de collectie te vervolledigen. "Het aantal tekeningen dat we opsturen zal voortaan samenhangen met de hoogte van de overdreven snelheid", bevestigt politiewoordvoerder Bastiaenssen. "Wie 50 kilometer per uur te snel rijdt, zal 5 tekeningen méér krijgen dan iemand die maar 10 kilometer per uur boven de maximumsnelheid gaat. Dat is ook het eerlijkst", besluit de woordvoerder."
5 opmerkingen:

 1. Ben je moe van die leningen en hypotheken, heb je al afgewezen constant door uw banken en andere financiële instellingen .Deze gedraaid wordt een Lening bieden van corporate Lenders in Amerika / Azië en Europa voor serieuze mannen en vrouwen die grote of kleine financiën te zoeken. We geven leningen tegen 3% rente. We geven leningen variërend van US $ 10.000 tot 1.000.000,00 USD aan particulieren en bedrijven, wordt de lening opengesteld voor alle ongeacht de nationaliteit van een legitieme
  de geldschieter leningen Wilford Granth, E-MAIL met ons op via
  granth.w@hotmail.co.uk
  * Geen Aanvraagkosten
  * Beleggers Leningen
  * Schuld consolidatie
  * Tweede hypotheek
  * Business leningen
  * Persoonlijke Leningen
  * International leningen
  Geen van hen, en geen credit check, 100% garantie alles wat je hoeft te doen is
  Laat ons weten wat je wilt, en we zijn echt je droom, Eric
  de lening bedrijf zei "Ja" wanneer banken nee zeggen, we eindelijk Finance Limited
  uitlenen firma, tussenpersonen, kleine financiële instellingen, want we hebben
  Onbeperkt kapitaal voor meer informatie ga naar een lening te krijgen van: Gelieve
  onmiddellijke reactie op dit bericht: granth.w@hotmail.co.uk
  Ook hebben we een 95% Goedkeuring Rate met maximaal $ 500.000 per locatie en geld te ontvangen in 7 dagen of minder. voor meer informatie contact met ons op voor meer informatie PERSOONLIJKE lening aanvraag granth.w@hotmail.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aandacht,
  Solliciteer voor een snelle en handige lening af te betalen rekeningen, Xmas lening, hypotheek lening, consolidatie lening en om een ​​nieuw bedrijf te starten of opnieuw de financiering van uw projecten op goedkoopste rente van 3%. Heeft contact met ons op via: Henryclark003@gmail.com met geleende bedrag nodig is.
  Wij zijn gecertificeerd, geregistreerd en legitieme geldschieter.
  U kunt contact met ons op als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van deze lening zijn, neem dan contact met ons op voor meer informatie over de lening proces, proces, zoals de lening voorwaarden en de wijze waarop de lening zal worden overgedragen aan u. We hebben uw dringende reactie als je geïnteresseerd bent.

  Eerste informatie nodig van u:

  Volledige Namen: ............
  Land: ............ ...
  Staat / Provincie: ...............
  Telefoon nummer:…………
  Duur: ............
  Bedrag nodig als lening: ......... ..
  Huis Adres / Office: ..........
  Beroep: ............
  Maandelijks inkomen:……….
  Huwelijkse staat:………..
  Leeftijd / Geslacht: ............ ..
  Lening Doel: ............ ..
  Heeft u een aanvraag voor een lening voor? (Ja of nee):...


  OPMERKING: Alle antwoorden moeten worden doorgestuurd:
  HENRYCLARK003@GMAIL.COM
  snel
  processing.
  Dankjewel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hello Everybody,
  My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

  BORROWERS APPLICATION DETAILS


  1. Name Of Applicant in Full:……..
  2. Telephone Numbers:……….
  3. Address and Location:…….
  4. Amount in request………..
  5. Repayment Period:………..
  6. Purpose Of Loan………….
  7. country…………………
  8. phone…………………..
  9. occupation………………
  10.age/sex…………………
  11.Monthly Income…………..
  12.Email……………..

  Regards.
  Managements
  Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In één woord, wauw !! Ik kan niet geloven dat het geld al op mijn rekening staat. Dankje, dankje, dankje! Je maakte van wat gewoonlijk een lang, langdradig en intimiderend karwei is, een zeer aangename en gestroomlijnde ervaring. Ik kan u en mevrouw Karin Sabine-leningen niet genoeg bedanken. Mevrouw Karin Sabine leent voor het geweldige systeem en u voor de geweldige service. Jullie zijn allebei best gaaf! als je een dringende lening nodig hebt, kun je ze e-mailen op sabinhelps@gmail.com of whatsapp haar op +79267494861.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goedemiddag jongens, ik ben zo blij omdat ik vandaag een lening van 89.000 euro heb gekregen van dit goede bedrijf. Ook als je snel een lening nodig hebt, kun je bij hen terecht. Neem nu contact met hen op via deze e-mail: ( sabinhelps@gmail.com) of WhatsApp: +1 (689) 247 6462.

  BeantwoordenVerwijderen