Pagina's

maandag 18 juni 2012

UEFA zet Griekenland uit EK-tornooiOnbetaalde hotelrekeningen kosten Grieken de kwartfinale tegen DuitslandKaragounis grijpt zich bij de haren, nadat hij op training
het slechte nieuws heeft vernomen.

Griekenland moet een kruis maken over het EK-Voetbal in Polen en Oekraïne, dat heeft de UEFA zopas beslist. Volgens Michel Platini heeft de Griekse delegatie een torenhoge rekening opgebouwd in het hotel waarin ze verblijven en door hun verrassende kwalificatie voor de kwartfinales dreigt dat bedrag verder op te lopen. Griekenland zelf doet een beroep op de andere landen om de hotelrekening alsnog te kunnen betalen.


Slecht nieuws voor de Grieken die hun financiële zorgen opzij wilden zetten voor het EK-Voetbal: de geplande kwartfinale tegen Duitsland is afgelast omdat de UEFA Griekenland uit het tornooi heeft gezet. De reden van de maatregel is niet sportief, maar financieel van aard. Door hun langere verblijf (Griekenland kwalificeerde zich verrassend ten koste van favoriet Rusland, red.) loopt de hotelrekening van de Griekse delegatie fors op. "In hun begroting hadden de Grieken geen rekening gehouden met een kwalificatie voor de kwartfinale, waardoor ze nu geld moeten uitgeven dat ze niet meer hebben", legt UEFA-voorzitter Platini uit.

Michel Platini verdedigt zijn beslissing op
een inderhaast bijeengeroepen persconferentie
Volgens enkele hooggeplaatste bronnen binnen de EK-organisatie willen Polen en Oekraïne te allen prijze vermijden dat de schuld van de Grieken een sneeuwbaleffect veroorzaakt op de hotelsector van beide landen. "De schrik voor een horecavariant van het Lehman Brothersscenario zit er dik in", klinkt het in de wandelgangen van de UEFA. "Het is beter om aan brandpreventie te doen, dan te moeten blussen. Want je kan de gevolgen van een uitslaande brand nooit voorspellen."

De Griekse voetbalbond reageert ontgoocheld op de beslissing van de UEFA. Toch weigert ze zich automatisch neer te leggen bij de beslissing. "Wij spelen pas binnen enkele dagen tegen de Duitsers, misschien dat we samen met het hotel en met de UEFA tot een akkoord kunnen komen?", zegt een woordvoerder van de voetbalbond. De Grieken zelf hopen op de goodwill van de andere deelnemers aan het tornooi. "Als zij elk met een klein bedrag over de brug komen, dan kunnen wij de hotelrekening betalen waardoor we alsnog tegen Duitsland kunnen spelen", vertelt de Griekse president Papoulias.

Springt Nederland in de bres voor de Grieken?

"Geen enkele Nederlander zou het jammer vinden
om de Duitsers te zien sneuvelen tegen de Grieken"
Mogelijk biedt de vroegtijdige uitschakeling van Nederland perspectieven voor het letterlijk onfortuinlijke land. "Zoals op elk groot tornooi hadden de Nederlanders hun kosten begroot tot en met de dag na de finale", bekent de penningmeester van de UEFA aan onze redactie. "Als zij bereid zijn om hun geldoverschot aan de Grieken te lenen, dan kan de uitsluiting alsnog ongedaan worden gemaakt." Geconfronteerd met deze uitleg tovert Michael van Praag (voorzitter KNVB) een mysterieus lachje tevoorschijn. "Ik denk niet dat er Nederlanders zijn die het erg zouden vinden om de Duitsers te zien sneuvelen tegen de Grieken", klinkt het fijntjes.

6 opmerkingen:

 1. ja jongens waar gaan we naar toe, nu moeten andere landen al instaan voor de grieken hun rekening wat gaat het volgende zijn????? dat de spelers afzien van hun premies zal al veel helpen , hoe loopt dit af ???????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Caroline Van Hecke18 juni 2012 om 15:08

  Zouden ze niet beter gaan kamperen i.p.v. in een duur hotel te logeren, zouden ze daarom slechter of beter spelen ? De voetballisten worden teveel in de watte gelegd vind ik, het zijn potverdorie allemaal milionairs, normaal moeten ze er wel veel voor laten, maar dat moet iedere sportman doen, bv, onze eigen wereldkampioen zwemmen Fredje D.B. die moest stoppen met zijn sport om zijn gezin te kunnen onderhouden, en dat vindt iedereen normaal, ik niet. Sorry, maar wij gaan ook geen reis boeken als we geen geld hebben hé, zelfs al is het om te voetballen. C.V.H. WICHELEN

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dan ze under tent opslaan nevest voetbal plein

  BeantwoordenVerwijderen
 4. laat de russen dan door gaan he ze verdienen het meer dan griekenland toch

  BeantwoordenVerwijderen
 5. vooral omda die foto van de match tege Rusland is...

  BeantwoordenVerwijderen