Pagina's

woensdag 23 januari 2013

Portret Adolf Hitler en Eva Braun hangt maanden in Vlaamse klas


Leerkrachten dachten dat nazi-koppel hun school had opgericht.

Deze afbeelding hing al sinds de start van dit
schooljaar in een klas in Ternat.

In een middelbare school in Ternat hangt al van sinds het begin van dit schooljaar een portret van Adolf Hitler en Eva Braun aan de muur. Enkele leerkrachten gingen ervan uit dat het koppel op de foto verantwoordelijk was voor de oprichting van hun school. Een alerte schoonmaakster bracht de zaak aan het licht.


De directeur van de school zit verveeld met de zaak. In een reactie aan de redactie van Het nieuws van morgen verontschuldigt hij zich bij de ouders van de schoolgaande kinderen. Ook dient hij klacht in tegen onbekenden. "We hebben wellicht te maken met een flauwe grappenmaker", zegt directeur Guido V. Het schoolhoofd wil niet met zijn volledige naam in de pers verschijnen om een verdere escalatie van de zaak te voorkomen. "Voor onze middenschool is het beter dat deze zaak snel wordt vergeten. Hoe dan ook hoop ik dat de politie de schuldigen vindt."

Blijft de vraag hoe het in godsnaam mogelijk is dat een foto van de grootste massamoordenaar van de vorige eeuw zo lang aan de muur kon blijven hangen. Bronnen binnen de school wijzen in de richting van de twee klasleerkrachten die beurtelings aanwezig zijn in het bewuste lokaal.

Poetsvrouw Amel herkende
Adolf Hitler en Eva Braun.
"Ik had vaagweg al iets van Adolf Hitler gehoord, maar ik wist niet dat hij zo een knappe vriendin had. Als je die foto zo ziet, dan denk je niet meteen aan de Eerste Wereldoorlog", bekent juf Joseé. "Ik heb altijd gedacht dat dit een foto was van prinses Astrid en koning Leopold." Hetzelfde geluid horen we bij haar collega Wivina. "De mensen op de foto zagen er zo gelukkig uit. Ik dacht dat ze iets met onze school te maken hadden of dat ze onze school hadden opgericht."

Juf Joseé (lerares Frans, red.) en juf Wivina (lerares Nederlands, red.) zijn de nieuwe schoonmaakster van de school erg dankbaar. "Ze is samen met ons begonnen dit jaar", zegt Joseé. "En hoewel ze uit Pakistan komt, heeft ze zich perfect geïntegreerd. Om onze dankbaarheid te tonen zullen we - als het warmer wordt - een barbecue houden voor haar." Wivina knikt. "En ze mag zoveel varkenskoteletten eten als ze zelf wil."

De politie van Ternat is een onderzoek gestart naar de dader(s) van de grap. "Maar het is zoeken naar een naald in een hooiberg", zegt een van de agenten. "Het probleem ligt misschien eerder bij de leerkrachten dan bij de leerlingen." Daarmee verwijst de agent naar een onderzoek van de Katholieke Hogeschool Limburg. Daarin staat te lezen dat het pover gesteld is met de algemene kennis van de leerkrachten in spe.


3 opmerkingen:

 1. "Ik had vaagweg al iets van Adolf Hitler gehoord, maar ik wist niet dat hij zo een knappe vriendin had. Als je die foto zo zo ziet, dan denk je niet meteen aan de Eerste Wereldoorlog", bekent juf Joseé.


  moet dit niet 2de wereldoorlog zijn?!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ anoniem: das just de lol wa :p

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zit in Sint-Angela en dit is totale zever !

  BeantwoordenVerwijderen