Pagina's

zaterdag 7 juli 2012

Augustus wordt snikheet en kurkdroogHitte uit Zuid-Europa nestelt zich vanaf augustus boven de Benelux

  
Een prognosebeeld van augstus 2012 toont hoe een
hittegolf zich boven ons land nestelt. 


Uit het maandelijkse weerrapport van Meteo West-Vlaanderen blijkt dat ons land vanaf augustus weken van hitte en droogte tegemoet gaat. Volgens het weerstation bedraagt de accuraatheid van hun voorspelling 85 procent. "Alleen de straalstroom kan nog roet in het eten gooien", zegt weerman Geert Naessens. Met deze voorspelling gaat het weerstation lijnrecht in tegen eerdere voorspellingen van collega's uit de sector.


Die weerstations voorspelden voor de komende zomermaanden eerder lage temperaturen met regelmatig (onweers)buien. Alleen in de tweede helft van juli en in de derde week van augustus zou het weer lichtjes verbeteren. Volgens Meteo West-Vlaanderen werden foutieve criteria gehanteerd. "Wij hebben die resultaten ook gezien, maar - zonder in detail te gaan - kan ik zeggen dat ze enkele elementaire berekeningen niet hebben uitgevoerd", zegt Naessens. "Wij hebben het vorige week ontdekte Higgsdeeltje wél gebruikt om de maand augustus te voorspellen. Hun voorspelling dateert nog van vóór die ontdekking."

Als de voorspelling klopt, wordt dit een vertrouwd beeld
in de komende maand augustus
 De geschiedenis leert ons dat de voorspellingen van Meteo West-Vlaanderen wel vaker kloppen. Zo voorspelde het weerstation twee jaar geleden nog de koude en sneeuwrijke winter van 2010. Ook de erg natte julimaand van 2011 werd correct ingeschat. "De mensen weten dat ze ons kunnen vertrouwen", zegt een woordvoerder van het weerstation. "Eigenlijk zou de overheid weerlicenties moeten invoeren om zo de kwakzalvers een lesje te leren."

De N-VA is alvast gewonnen voor dat idee. "Het kan niet zijn dat de mensen aan de kust minder gaan verdienen omdat ze bij Meteo België foute voorspellingen maken", zegt partijwoordvoerder Jeroen Overmeer. "En het is altijd toevallig dat ze in het zuiden van het land keer op keer beter weer voorspellen", besluit hij. Voorzitter De Wever sluit zich daarbij aan. "We moeten dringend werk maken van de regionalisering van het weersvoorspellen, want het moet maar eens gedaan zijn dat Vlaanderen geld verliest aan Wallonië, gewoon door een fout weerbericht."

Regering start nu al met uitdelen van gratis flesjes water"We willen een voorsprong nemen op
de hittegolf", zegt Onkelinx
 Het ministerie van Volksgezondheid neemt de voorspelling van Meteo West-Vlaanderen alleszins ernstig. Vanaf maandag wordt er gestart met flessenbedelingen over het ganse land. "Dat lijkt misschien vroeg, maar we willen vermijden dat er in augustus gemeenten en steden zonder water vallen. Daarom dat we nu al voorsprong nemen", zegt minister Onkelinx. Het laatste woord is opnieuw voor weerman Naessens. "De hitte wordt vanaf 18 à 19 augustus iets draaglijker, met temperaturen die schommelen tussen de 29°C en 31°C. Bij het begin van het schooljaar wordt het gevoelig frisser, maar meer precieze informatie ontbreekt nog. Dat zal voor ons weerrapport van september zijn", aldus Naessens. 3 opmerkingen:

  1. geloof daar juist geen ballen van !!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. HALLOOOOOOOOOOOOOOO, zijn er nu echt mensen die zo dom zijn?????? Het Nieuws van Morgen is een samenstelling van 4 kranten, komaan sech.... Dit is zooooo fake!!!!

    BeantwoordenVerwijderen