Pagina's

zondag 7 april 2013

Wouter Vandenhaute wil sleutelen aan Parijs-Roubaix


Franse kasseiklassieker komt in handen van organisatie Wouter Vandenhaute.

In de marge van de 111e editie van Parijs-Roubaix werd bekendgemaakt dat
Vandenhaute wil de renners 4 keer over de kasseien
van Carrefour de l'Arbre laten rijden.
de kasseiklassieker vanaf volgend jaar georganiseerd wordt door Flanders Classics, dat is de organisatie van Wouter Vandenhaute. "Met Parijs-Roubaix bezitten we alle belangrijke voorjaarsklassiekers", zegt Vandenhaute trots. "Ik ga de komende maanden nadenken over de toekomst van Parijs-Roubaix."


Vandenhaute, die ook de topman is van Woestijnvis, stelt de wielerfans meteen gerust. Zo is het niet zijn bedoeling om de kasseistroken te schrappen. "Parijs-Roubaix is een kasseistrook en een kasseistrook is Parijs-Roubaix", klinkt het streng uit zijn mond. "Daar ga ik dus niets aan veranderen." Wel integendeel, voor Vandenhaute mogen de kasseistroken een nog prominentere rol spelen. "Is het niet zonde om in een rit van ruim 250 km maar 1 keer over de Carrefour de l'Arbre te rijden?"

"De nieuwe ronde wérkt"
Aan de redactie van Het nieuws van morgen geeft de topman van VIER en VIJF aan dat hij denkt aan enkele lokale rondes, zoals dat sinds vorig jaar het geval is in De Ronde van Vlaanderen. "Met vorig jaar Tom Boonen en dit jaar Fabian bewijst onze wijziging dat we een goeie beslissing hebben genomen. De sterkste man in koers wint en dat willen de mensen zien."

Maar hoe zouden die plaatselijke rondes in Parijs-Roubaix er dan uitzien? De laatste 12 kilometer tussen de Carrefour de l'Arbre en de aankomst moeten eruit. Daar gebeurt niets, want iedereen speculeert daar al op de sprint die volgt. Ook voor wie alleen aankomt is dat een saai stuk, want het gaat altijd plat en rechtdoor. Zelfs lek rijden is er door die goeie wegen niet bij."

 In plaats daarvan overweegt hij een keuze voor 4 plaatselijke rondes van 6 kilometer. "Dan rijden de renners vier keer over de interessantste kasseistrook van het parcours. Kijk naar wat Stijn (Vandenbergh, red) en Zdenek (Stybar, red) is overkomen vandaag en Leif Hoste (het vlagincident, nvdr) enkele jaren geleden. Het zou de spektakelwaarde alleen maar ten goede komen." Ook de aankomst zelf zou Vandenhaute op die kasseistrook zetten. "Beeld je het in, een groep renners die spurten op kasseien. Dat zou ongezien spektakel opleveren."

2 opmerkingen:

  1. 20 toerkes op de velodrome en tmidden plein vol zetten me viptenten zeker. VDHaute blijf me u fikken van ons koersen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. anders laten we ze nekeer of 3 in oudenaarde passeren?

    BeantwoordenVerwijderen