Pagina's

woensdag 4 april 2012

Vlaamse pedofielen zijn boos op Jonas Muylaert


De Vlaamse Vereniging voor Pedofilie (VVP) in ons land is boos op Radio1-presentator Jonas Muylaert. Het zint hen niet dat de presentator van "De ochtend" het in de pedofiliezaak over een verpleger uit Asse het bijna jubelend had over "een nieuwe Belgische pedofiliezaak". "Asse (woonplaats van de man) en Grimbergen (werkplaats) zijn volgens mij Vlaams genoeg om het ook over een Vlaamse pedofiliezaak te hebben", uit VVP-directeur Marcel Vervluwe zijn ongenoegen.


Jonas Muylaert deed de uitspraken in "De ochtend" (04/04/12) op Radio1. De sidekick van Lisbeth Imbo ging volgens directeur Vervluwe ferm over de schreef met zijn Belgicistische pedofilieretoriek. "Het moet maar eens gedaan zijn om al wat naar pedofilie ruikt in ons land, meteen in een Belgisch hokje te steken. Sinds de affaire-Dutroux is het bon ton om kindermisbruik in De Panne, Adinkerke, Aalst,... Belgisch te noemen, en daar verzet ik mij tegen", zegt een boze Marcel Vervluwe.

De VVP is net zoals de politieke partijen gefederaliseerd, maar het op de kaart zetten van Vlaamse standpunten en Vlaamse pedofiliezaken lijkt maar niet te lukken. "Je moet er maar eens op letten hoeveel keer het woordje "Belgisch" het woord pedofiel voorafgaat in onze kranten en tijdschrijften. Als we zo worden tegengewerkt door de media, ook door veronderstelde kwaliteitsmedia als "De ochtend", is het bijzonder moeilijk om ons hoofd boven water te houden", bevestigt de VVP-directeur.

VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt betreurt de uitspraak van Jonas Muylaert. "Als VRT vinden we het heel belangrijk om alle verenigingen het krediet te geven dat ze verdienen. Ja, ook voor de Vlaamse Vereniging voor Pedofilie." Hij ontkent wel dat het om kwaad opzet zou gaan van de jonge presentator. "Ik heb gelezen dat Cyprus en dan vooral hoofdstad Nicoo Sia een ganse dag zonder elektriciteit heeft gezeten. Misschien dat er bij Jonas ook een kleine storing is ontstaan."

Bij wijze van tegemoetkoming overweegt "De ochtend" om bij een volgende uitzending vanuit de gevangenis, het thema pedofilie 3 uur lang te behandelen. In een korte reactie bevestigt presentator Muylaert dat dit idee op tafel ligt: "dan zou ik bijvoorbeeld een gesprek kunnen voeren met de Belgische pedofiel uit Asse. Hopelijk is de VVP daarmee tevreden."