Pagina's

maandag 5 november 2012

Leekens wil opnieuw Belgisch bondscoach worden


Georges Leekens wil Rode Duivels opnieuw naar WK in Brazilië leiden


Leekens kan weer lachen, want hij wordt mogelijk
opnieuw bondscoach van België.

De pas door Club Brugge ontslagen Georges Leekens heeft aan de Belgische voetbalbond laten weten dat hij de functie van bondscoach opnieuw wil opnemen. Leekens verliet in mei van dit jaar de Rode Duivels om trainer te worden van blauwzwart. Nu zijn verhaal daar vroegtijdig is afgelopen, wil hij de Belgen opnieuw naar het WK 2014 in Brazilië loodsen.


Gaan de Rode Duivels in 2014 alsnog mét Georges Leekens naar Brazilië? Die kans is niet onbestaande nu de 63-jarige trainer opnieuw beschikbaar is. Leekens, pas ontslagen door Club Brugge, heeft KBVB-voorzitter François De Keersmaecker laten weten "klaar te zijn om zijn werk bij de nationale ploeg af te maken".

"Van mij mag Georges gerust terugkeren."
"Georges heeft gezegd dat hij graag snel wil terugkeren, om de resterende 10 procent van zijn job af te werken", bevestigt De Keersmaecker aan de redactie van Het nieuws van morgen. In datzelfde telefoongesprek zei Leekens dat Marc Wilmots (zijn opvolger, red) slechts voortborduurt op zijn werk. "Het is niet toevallig dat de Duivels aan de leiding staan in hun groep. Wilmots heeft mijn raad perfect opgevolgd", zei de ex- bondscoach nog aan de telefoon met de KBVB-voorzitter.

Voor De Keersmaecker is een terugkeer van Georges Leekens best mogelijk. "Georges heeft even gekozen voor de club van zijn hart. Wie zijn wij om de keuze van het hart te veroordelen? We waren allemaal ongelukkig met zijn plotse vertrek naar Brugge, dus dan zijn we ook gelukkig mocht hij opnieuw onze nationale ploeg willen coachen."

Hoe het dan met Marc Wilmots verder moet? "Marc heeft het goed gedaan, maar als we naar de ervaring kijken, dan heeft Georges toch een streepje voor. Ook het palmares van Georges oogt indrukwekkender, want hij heeft in 20 jaar tijd een titel en een beker gewonnen. Wilmots is goed, maar hij is nog nooit kampioen geworden als trainer. Georges wél."