Pagina's

donderdag 11 oktober 2012

Jonathan Legear dient klacht in tegen Armstrong


Voetballer voelt zich 7 jaar lang bedrogen door zijn gevallen wielerheld


"Mijn hele jeugd is gebaseerd op een leugen", is Legear
hard voor zijn vroegere wielerheld.

Jonathan Legear heeft een klacht ingediend tegen Lance Armstrong. De voetballer pikt het niet dat Armstrong zijn zeven Tourzeges heeft behaald met doping. "Als kind had ik een grenzeloos respect voor hem. Zijn overwinningen motiveerden mij om ook te sporten", claimt de voetballer van Terek Grozny. "Nu moeten lezen dat ik mij heb laten leiden door een bedrieger, doet me heel veel pijn", zegt Legear.


Lance Armstrong mag dan al enkele weken geleden aangekondigd hebben niet meer te strijden tegen de dopingbeschuldigingen van het USADA, zijn zorgen zijn lang niet van de baan. De kans is reeëel dat de Texaan zich binnenkort voor een correctionele rechtbank moet verantwoorden voor zijn dopingpraktijken in zeven Touredities. Als het tot een proces komt, dan zal hij oog in oog staan met voetballer Jonathan Legear. Die heeft een klacht tegen hem ingediend omdat hij zich bedrogen voelt door zijn (gevallen) wielerheld.

Een zwaar aangeslagen Legear heeft in een telefonisch interview met Het nieuws van morgen bevestigd dat hij vanuit Grozny (waar hij woont en voetbalt voor de plaatselijke club) een klacht heeft ingediend tegen de zevenvoudige Tourwinnaar. "Op school heb ik spreekbeurten gegeven over Lance. Ik vertelde mijn klasgenoten over zijn geweldige prestaties in de bergen. (stilte) allemaal leugens", snikt Legear.

"Ik heb echt wel betere weken gehad", zucht de voetballer. Daarmee verwijst hij naar zijn auto-ongeval van het voorbije weekend, toen hij met zijn wagen door de ramen van een tankstation reed. "Maar die gebeurtenis verbleekt bij wat Lance mij en duizenden anderen heeft aangedaan. Hij heeft mij als kind in leugens laten geloven en daar moet hij nu voor boeten."

De gewezen Anderlechtvoetballer houdt de deur wel nog op een kier. "Als hij mij een sms'je zou sturen om zich te excuseren, dan wil ik mijn klacht nog intrekken. Misschien heeft hij dat al gedaan, maar na dit weekend ben ik van gsm-nummer veranderd." Lance Armstrong, die zich heeft teruggetrokken in Texas, wilde niet reageren op de klacht.