Pagina's

maandag 10 december 2012

Franse president Hollande verhuist naar België


François Hollande zoekt woning in ons land om te ontsnappen aan eigen miljonairstaks.

President Hollande wuift - symbolisch - zijn Franse vlag uit.

Nauwelijks een dag nadat officieel werd bekendgemaakt dat acteur Gérard Depardieu naar ons land verhuist, volgt de Franse president Hollande zijn voorbeeld. François Hollande - die de miljonairstaks in Frankrijk introduceerde - zou zijn oog laten vallen hebben op een woning in Brussel.In oktober van dit jaar keurde het Franse parlement de miljonairstaks of rijkentaks definitief goed. De belasting geldt voor 2 jaar en heeft als doel de sterkste schouders te laten opdraaien voor de financiële crisis in Europa. Kort na de goedkeuring besloot Bernard Arnault - de rijkste man van Frankrijk - de grens met ons land over te steken, een voorbeeld dat gevolgd wordt door topacteur Gérard Depardieu en een aantal Franse criminelen.

Eerder had ook Gérard Depardieu
zijn thuisland uitgewuifd.
Vandaag wordt er met François Hollande een opmerkelijke naam aan het lijstje van vluchtende Fransen toegevoegd. Het was immers Hollande zelf die tijdens zijn verkiezingscampagne met het idee van een miljonairstaks op de proppen is gekomen. Dat net hij nu op de vlucht slaat voor zijn eigen voorstel, doet de wenkbrauwen fronsen. "François deed dat voorstel toen hij in de peilingen kilometers achter Sarkozy zat. Om de achterstand goed te maken lanceerde hij dit idee, zonder er ook maar een moment bij stil te staan dat hij daadwerkelijk zou verkozen worden", weet een vertrouweling te zeggen aan de redactie van Het nieuws van morgen.

Terwijl Arnault en Depardieu vooral op papier in ons land zullen wonen, verzekert de Franse ambassadrice in ons land dat Hollande alleen nog maar voor zijn werk de grens met Frankrijk zal oversteken. "We hopen snel een pand te vinden in de Frankrijkstraat in Brussel, zo vermijden we de kritiek dat hij geen voeling meer zou hebben met zijn vaderland", beklemtoont Michèle Boccoz.

Volgens een vertrouweling zal Hollande zich zonder problemen kunnen aanpassen aan de Belgische manier van leven. "Misschien dat hij na zijn presidentschap wel voor een Belgische politieke carrière kiest. Dat zou een vriendendienst kunnen zijn voor jullie premier."