Pagina's

donderdag 4 april 2013

Belgen en Nederlanders strijden mee met Noord-Korea


Korea4Belgium overtuigt Belgen en Nederlanders om mee te strijden met Noord-Korea

De oorlogsretoriek in en om het Koreaanse schiereiland blijft niet zonder
Fouad Belkacem - nu Fu Belca Kim - poseert voor
de VTM-camera met de Noord-Koreaanse vlag.
gevolgen. Bij de Belgische en Nederlandse politie komen er dagelijks meldingen binnen van families die hun zonen zien vertrekken naar Noord-Korea. Volgens hen werden zij gehersenspoeld door de organisatie Korea4Belgium. De topman van K4B is geen onbekende voor het gerecht.


"Tot dusver hebben we weet van 32 verdwijningen uit België en 18 verdwijningen uit Nederland", bevestigt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) aan de redactie van Het nieuws van morgen. "Er loopt een onderzoek naar de juiste omstandigheden, waarna we zo snel mogelijk meer uitleg kunnen geven", besluit De Block.

Luc De Vos
Spilfiguur in de verdwijningszaken zou Fouad Belkacem zijn, de oprichter van de bij wet verboden organisatie Sharia4Belgium. "Hij was koortsachtig op zoek naar manieren om zijn activiteiten toch verder te zetten", vertelt een bron binnen het gerecht. "Hij heeft daarom de organisatie Korea4Belgium bedacht en zijn naam gewijzigd in Fu Belca Kim. In weze doet hij identiek hetzelfde als vroeger, alleen stuurt hij de jongeren nu niet naar Syrië, maar naar Noord-Korea."

Voorlopig is het nog niet tot gevechten gekomen, maar volgens waarnemers kan daar snel verandering in komen. "Wellicht wacht Kim Jong-un tot alle Westerlingen zijn aangekomen. Als er uit België en Nederland al 50 mensen komen, dan zullen er dat wereldwijd duizenden zijn. En met duizenden jonge soldaten kan je makkelijk ten oorlog trekken", besluit professor Conflictstudies Luc De Vos.