Pagina's

maandag 11 februari 2013

Paus heeft geheime relatie met koningin Beatrix


Kerkleider kiest met aftreden voor de vlucht vooruit.

Beatrix en Benedictus delen alvast
dezelfde voorliefde voor hoeden.

Paus Benedictus heeft al enkele jaren een verhouding met koningin Beatrix. Met dat nieuws zou de Duitse krant Bild binnen enkele weken uitpakken, maar de tabloid wordt nu in snelheid genomen door de kerkleider zelf. Hij kondigde vandaag aan – enkele weken na Beatrix – af te zullen treden. 


De Duitse tabloid Bild had bezwarende foto’s, tweets en e-mails in zijn bezit. Op de foto’s zouden Beatrix en Benedictus te zien zijn terwijl ze hand-in-hand een strandwandeling aan het maken waren. Ook de Tweets en e-mails zouden weinig aan de verbeelding overlaten. “Los van het feit dat het in zijn functie niet mag, kan je alleen maar vol bewondering zijn dat ze het zo lang geheim hebben kunnen houden”, zegt Bild-hoofdredacteur Kai Diekmann aan de redactie van Het nieuws van morgen. “Jullie oud-premier (Yves Leterme, red.) zou bij Benedictus in de leer moeten gaan.”

Paus Benedictus is Bild te snel af.
Over de inhoud van de Tweets en e-mails wil Diekmann niet verder ingaan. “Het is de bedoeling dat we onze krant straks nog verkopen”, lacht hij. “Ik kan wel zeggen dat hij behoorlijk erotisch uit de hoek kan komen.” De plotse beslissing van de paus om af te treden is een stevige streep door de rekening van Bild. “Dit hadden we uiteraard niet verwacht. We waren van plan dit binnen enkele weken te publiceren, het is dus vervelend dat we dit drastisch moeten vervroegen”, besluit de hoofdredacteur.

Bronnen binnen de Nederlandse familie en bronnen binnen het Vaticaan bevestigen ons het verhaal. “De koningin wilde aftreden om meer tijd vrij te maken voor Benedictus. Ze had echter niet verwacht dat ook hij zijn functie noodgedwongen zou neerleggen”, bevestigt een lid van het Nederlandse hof. “Tegen mij zei de paus dat ze al ruim vijf jaar een verhouding hebben. Nu zowel hij als de koningin aftreden, behoort een huwelijk tot de mogelijkheden.”, zegt een woordvoerder van de toekomstige ex-paus.

“Dan zal hij toch eerst uit de kerk moeten stappen én een aanzoek doen bij Beatrix”, klinkt het streng uit de mond van onze Nederlandse bron. “Trix is te trots om hem ten huwelijk te vragen. Hij moet zelf maar op zijn knieën gaan, ook al is dat met zijn wankele gezondheid geen sinecure.” Als het zover komt, dan wordt het voor de Nederlandse koningin een tweede huwelijk met een Duitser. “En ook deze keer is het iemand met een bewogen verleden. Ze schuwt de risico’s niet op liefdesvlak”, klinkt het filosofisch op het Nederlandse paleis.