Pagina's

zaterdag 5 mei 2012

WikiLeaks lekt liefdesbrieven Merkel aan SarkozyPublicatie "Merkozy"-mails legt bom onder Franse verkiezingen

Wat velen al vermoedden, wordt in e-mailverkeer bevestigd.

De tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen wordt geannuleerd door een gebrek aan kiezers. Liever dan te gaan stemmen, brengen de Fransen hun tijd door voor de duizenden krantenwinkels in het land om zo de liefdesmails van Angela Merkel aan hun huidige president Sarkozy te verslinden. 


Uittredend Frans president Nicolas Sarkozy heeft wel degelijk een (geheime) relatie met Duits bondskanselier Angela Merkel. Al jarenlang werd gespeculeerd dat er tussen beide staatshoofden meer aan de hand was, maar nieuwe publicaties van WikiLeaks bewijzen dat die speculaties op waarheid zijn gestoeld. WikiLeaks kon de hand leggen op tientallen e-mails die Merkel aan Sarkozy heeft gestuurd. Daarin schrijft ze onder meer dat ze "bidt voor zijn overwinning in de verkiezingen, zodat hun nachtelijke avonturen op tal van Europese toppen een vervolg kunnen krijgen." 

Carla Bruni zit met haar
handen in het haar
De toon van sommige berichten is soms erg erotisch getint. Zo schrijft de bondskanselier de dag voor de Europese top van 30 januari in Brussel dat ze "aardbeien mee heeft gebracht en ik hoop dat jij voor de crème fraiche kan zorgen." In andere berichten vraagt ze de Franse president wanneer hij komaf gaat maken met Carla Bruni. "Zo een jong ding, een piepkuiken. Ik ben oud genoeg om ervaren te zijn en nog jong genoeg om een ganse nacht door te gaan", aldus Merkel. 

"Das mädchen" rept ook over de aankomende verkiezingen in Frankrijk. "Schat, verkiezingen kan je winnen of verliezen. Mijn hart heb je gewonnen, dat zal je nooit meer verliezen. Als de Fransen voor die Hollandse malloot kiezen, dan zullen wij twee samen onze toekomst delen op plaatsen waar ze nog nooit van obligaties, noodfondsen, staatsschuld,... hebben gehoord. Dan is er alleen mijn boezem die jouw sixpack streelt."

Wat de politieke en persoonlijke gevolgen zullen zijn van dit lek valt moeilijk te voorspellen. Wat wel vaststaat is dat de tweede ronde van de presidentsverkiezingen voor onbepaalde tijd wordt uitgesteld. "Slechts een half procent van de kiezers is komen opdagen", zegt het Frans ministerie van Binnenlandse Zaken. "Van zodra iedereen alle mails heeft gelezen, denken we na over een nieuwe datum." Nicolas Sarkozy en Angela Merkel hebben intussen zelf met een korte persmededeling gereageerd op de heisa. Merkel houdt het op "Und dann?" en Sarkozy op "Et alors?"