Pagina's

vrijdag 1 juni 2012

Opvolging Freek Braeckman wordt talentenjachtSpeurtocht naar opvolger Freek Braeckman wordt paradepaardje van Eén

De VRT gaat 9 weken lang op zoek naar een opvolger
van Freek Braeckman.

De VRT gaat deze zomer in een talentenjacht op zoek naar een geschikte opvolger voor Freek Braeckman, dat heeft onze redactie uit goede bron vernomen. Eerder raakte bekend dat de nieuwsanker dit najaar samen met Studio Brussel-presentator Tomas De Soete een laatavondtalkshow gaat presenteren op Eén.  


Freek Braeckman zal samen met Tomas
De Soete een talkshow presenteren.
Het was Freek Braeckman zelf die vanochtend bevestigde wat al geruime tijd in de lucht hing. Omdat zijn nieuwe rol als presentator niet combineerbaar is met zijn rol als nieuwsanker, moet de VRT op zoek naar een geschikte opvolger. Met de nakende concurrentiestrijd met het nieuwe VT4 in het vooruitzicht, organiseert de openbare omroep deze zomer een negen weken durende talentenjacht om een geschikte gastheer, -vrouw voor de journaaluitzendingen te vinden. "Op die manier creëren we in de zomermaanden al een "buzz", wat tot verhoogde kijkcijfers moet leiden in het najaar, als de programma's van VT4 op de buis komen", bevestigt ons een bron.

Aan de Reyerslaan hopen ze begin juli met de talentenjacht van start te gaan. "Dat geeft ons exact een maand om iedereen op te roepen zich kandidaat te stellen als nieuwsanker", klinkt het bij de VRT. Leeftijdsbeperkingen zijn er niet, omdat in de beheersovereenkomst staat dat de VRT inspanningen moet leveren om een antwoord te bieden op de verdere vergrijzing in ons land. "We doen een warme oproep aan ouderen, jongeren en allochtonen zich kandidaat te stellen. Na 4 preselecties blijven er 50 mensen over. Via 5 liveshows worden de kandidaten uitgedund tot er 1 winnaar of winnares overblijft", aldus een bron bij de VRT.

Is het uw droom om Het journaal te presenteren? Dan maakt u een filmpje met een maximale lengte van 1 minuut. Daarin presenteert u het nieuws zoals Freek Braeckman, Wim De Vilder of Goedele Wachters dat doet. Het filmpje verstuurt u vervolgens via wetransfer naar het mailadres nieuws@vrt.be. Als onderwerp typt u "Anker gezocht", de werknaam van het nieuwe tv-programma.