Pagina's

zaterdag 21 april 2012

Bart De Wever stort zich in de strijd: hij zegt ja tegen 10 miles

Bart De Wever bevestigt op congres deelname aan Antwerp 10 Miles


"Eerst met mijn benen spreken, dan pas met mijn mond."
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft eindelijk een antwoord gegeven op de vraag die de sportwereld maanden in de ban hield. Op een partijcongres van N-VA in Antwerpen heeft hij bevestigd dat hij zal deelnemen aan de loopwedstrijd in het centrum van de stad. "Ik wil met mijn deelname bewijzen dat ik mijn vizier volledig richt op het volgen van mijn dieet." Over een eventuele overwinning wilde hij niets kwijt: "het zou bijzonder arrogant zijn om op voorhand te zeggen dat ik met de bloemen zal gaan lopen."

Rond De Wevers' deelname hing er al lang een waas van geheimzinnigheid. De laatste weken gingen meer en meer waarnemers ervan uit dat het boegbeeld van N-VA de loopwedstrijd aan zich voorbij zou laten gaan, om zijn voorbereiding op de marathon van New York in 2014 niet in het gedrang te brengen. "Sinds de start van zijn dieet praat Bart over niets anders meer", zegt een besnorde bron binnen de partij. "Het dieet dat hij volgt is een project dat ongeveer drie jaar duurt. Reken even uit: begonnen in november van 2011 en de marathon van New York die in 2014 wordt georganiseerd op 7 november. Logisch dat hij 3 jaar van volharding daar met een glansprestatie wil beëindigen."

Met de deelname van De Wever oogt het
deelnemersveld van de 10 Miles indrukwekkend.
Volgens sportdokter Chris Goossens, die De Wever begeleidt tijdens zijn dieet, brengt zijn deelname aan de 10 Miles dit project niet in gevaar: "Beschouw het als een test", zegt Goossens. "De 10 Miles worden een niet te onderschatten waardemeter voor de sportieve toekomst van Bart." De N-VA-voorzitter ziet het zelf net zo: "overal in het land word ik aangemoedigd in mijn strijd tegen het overtollige gewicht. Ik ben het uithangbord van dit proteïnendieet, dan zou het volstrekt ongeloofwaardig zijn om niet aan de start te komen van de 10 Miles." Speculeren over het resultaat wilde de N-VA-topman niet: "daar is het nog veel te vroeg voor. Laat mij eerst spreken met mijn benen en dan pas met mijn mond", besluit hij.

Met de bevestiging van zijn deelname oogt het deelnemersveld van de Antwerpse loopwedstrijd indrukwekkend. Eerder raakte al bekend dat ook oud-winnaars Alexander Diaz Rodriguez en Stefan Van den Broek zouden deelnemen aan de 27e editie van de Antwerp 10 Miles. Zij wilden voorlopig niet reageren op het nieuws, maar algemeen wordt aangenomen dat een 10 Miles mét De Wever en een 10 Miles zònder De Wever een wereld van verschil zal uitmaken voor de einduitslag.