Pagina's

donderdag 19 april 2012

Mia Doornaert dient klacht in tegen Pol Van Den Driessche

Mia Doornaert legt klacht neer tegen Pol Van Den Driessche: "hij raakte mij nooit aan"

De zaak rond de escapades van N-VA-politicus Pol Van Den Driessche krijgt een nieuwe wending. Nadat eerder deze week enkele vrouwen in het weekblad Humo hadden getuigd over de seksuele intimidatie van de Bruggeling, krijgt Van Den Driessche een nieuwe slag te verwerken. Oud-collega Mia Doornaert stapt immers naar de rechtbank om klacht  tegen hem neer te leggen. Doornaert voelt zich als vrouw vernederd omdat ze nooit een oneerbaar voorstel kreeg van de politicus.


In Humo werden vijf getuigen aan het woord gelaten: twee vakbondsvertegenwoordigers, een vertrouwenspersoon en drie slachtoffers die beweren in de jaren '90 betast te zijn geweest door Van Den Driessche. In de dagen die volgden kwamen er nog meer vrouwen naar buiten met elk hun verhaal: van Van Den Driessche die hen op de fiets wilde zoenen tot Van Den Driessche die hen wilde betasten aan hun kruis. Opvallende afwezige bij de vrouwelijke getuigenissen, zijn oud-collega bij Corelio, Mia Doornaert.

De vuvuzela van Pol Van Den Driessche kreeg
Mia Doornaert nooit te pakken.
"In mijn beginjaren bij de krant kwam ik steeds toe in een minirok die weinig aan de verbeelding overliet", zegt de gewezen adviseur van Yves Leterme. "De ogen van de mannen gingen steeds mijn richting uit, behalve de ogen van één man: Pol Van Den Driessche." Doornaert wilde er nooit veel aandacht aan besteden: "ach, misschien was Pol wel homo. Dan was het logisch dat hij geen appetijt kreeg van mijn nochtans aantrekkelijk paar benen."

Na het lezen van de getuigenissen in Humo kreeg de gewezen sterjournaliste naar eigen zeggen een flinke klop. "Al die vrouwen bij wie hij iets heeft geprobeerd en mij laat hij helemaal links liggen...dat..dat kan toch niet", zegt Doornaert nog steeds met een trillende stem. "Alles heb ik geprobeerd: jartellen, lederen jasjes en ja, zelfs dagen zonder ondergoed. Maar niets, geen geile blik van lust en passie die mijn richting uitkwam. Kan je je voorstellen hoe vernederd ik mij voelde toen ik die Humo las?"

De vernedering van Doornaert vertaalt zich nu in een klacht van laster en eerroof tegen Pol Van Den Driessche. "Op straat voel ik de priemende blik van andere vrouwen die zegt: "haha, daar loopt ze, de vrouw die geen extra aandacht kreeg van de Vlaamse DSK." Zoiets moet voor de rechtbank uitgevochten worden. Geld eis ik niet, wel een verklaring dat ik té sexy ben en dat hij daarom niets bij mij heeft geprobeerd."