Pagina's

maandag 4 juni 2012

Vrouw van leider Sharia4Belgium is woedend: "Marcel, kom naar huis!"Boze Jenny Hendrickx wil haar man meer thuis zien dan tussen zijn bebaarde vrienden

"Na een stom ongeluk liet Marcel zijn baard groeien en
wilde hij aangesproken worden als Fouad"

Niet alleen burgemeester Philip Moureaux (PS) van Molenbeek is de fratsen van Sharia4Belgium meer dan beu, ook Jenny Hendrickx - de vrouw van S4B-leider Fouad Belkacem - heeft er genoeg van dat haar man overal problemen veroorzaakt. Ze hoopt dat zijn organisatie snel wordt verboden, "zodat Marcel - Fouad's echte naam - eindelijk zijn gezin kan onderhouden." 


"Marcel werd Fouad op Valentijnsdag"

Marcel kreeg een roeispaan
hard tegen zijn neus
Jenny Hendrickx (37) heeft lang gezwegen, maar nadat haar man afgelopen weekend alweer de hoofdpunten heeft gehaald van radio- en tv-uitzendingen, doorbreekt ze de stilte. "Ik begrijp echt niet hoe het zover is kunnen komen. Marcel was een heel normale man, met veel gevoel voor humor en nooit te beroerd om anderen te helpen." Tot het noodlot toesloeg op 14 februari 2009. Marcel en Jenny brachten die Valentijnsdag door in een gondel in Venetië. Maar de man die opnieuw uit de gondel stapte, was niet meer de Marcel die Jenny kende. "Toen we aan het varen waren, kreeg Marcel een roeispaan tegen zijn neus. Zonder erg, dacht ik. Tot we aan wal gingen en hij me dreigend vroeg waarom ik mijn nikab niet heb aangetrokken."

"Korte broek en T-shirt ingeruild voor bedlaken"

"Hij vroeg omstanders meteen waar hij een kledingwinkel kon vinden, maar omdat ze daar allemaal Italiaans spreken, kon niemand hem verstaan", zegt zijn vrouw. Uit pure wanhoop trok Marcel er dan maar zelf op uit. Hij stormde een textielwinkeltje binnen en daar ruilde hij zijn korte broek en T-shirt in voor een bedlaken. "Ik begreep er geen snars van. Hij haalt wel vaker gekke stoten uit, maar na enkele minuten is dat voorbij. Maar nu bleef hij dat bedlaken dragen tot 's avonds en toen ik hem aansprak bij zijn voornaam, riep hij me altijd "Fouad! Fouad! Fouad! toe."

Toen we terug thuiskwamen, maakte hij zijn koffer meteen weer leeg en stoof hij als een razende naar onze slaapkamer. Daar trok hij ook het bedlaken af en in de kamer van onze kinderen Jimmy (8), Amy (6) Britteney (3) deed hij hetzelfde. Vervolgens dropte hij alles in zijn leeggemaakte koffer en stormde hij het huis uit. En dat was de laatste keer dat ik Marcel met mijn eigen ogen heb gezien", klinkt het.

"Marcel ging altijd affiches van Filip Dewinter plakken" 

"Marcel haatte baarden op
onze nudistencamping"
Sindsdien hoort Jenny verschillende verhalen van mensen in de buurt. "Hij heeft zijn baard laten groeien. Dat is behoorlijk vreemd, want hij was altijd de eerste die commentaar had op mensen met een baard die op dezelfde nudistencampging verbleven als wij. Hij vond dat onhygiënisch en storend", aldus Jenny. Dat haar man zich voortdurend laat omringen door moslimextremisten begrijpt ze al evenmin. "Kijk, wij hebben al sinds de jaren '80 op het Vlaams Blok gestemd. Het was altijd Marcel die in de buurt affiches van meneer Dewinter ging plakken", sist zijn vrouw.

Mogelijk komt er binnenkort een einde aan de activiteiten van haar man, want zijn Sharia4Belgium dreigt te worden verboden in ons land. "Dat zou een goeie zaak zijn, want we kunnen een man in ons gezin goed gebruiken. Vroeger ging ik altijd werken en bleef Marcel op de kinderen passen, maar nu laat ik al 3 jaar een babysit komen en zoiets kost veel geld." Jenny doet daarom een finale oproep aan haar echtgenoot: Marcel, Fouad of hoe je jezelf ook laat noemen. Het is tijd om terug naar huis te komen. Jimmy, Amy en Britteny missen je verschrikkelijk."