Pagina's

donderdag 24 januari 2013

Bart Verhaeghe koopt organisatie Gouden Schoen


"Elk jaar weer worden onze spelers zwaar onderschat."

"De verkiezing zal objectief blijven verlopen."

Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe heeft de organisatie van de Gouden Schoen gekocht. De grote baas van Club Brugge is het beu dat zijn spelers systematisch worden onderschat tijdens de verkiezing.


Uplace, het vastgoedbedrijf van Bart Verhaeghe, is voortaan de nieuwe eigenaar van de organisatie van de Gouden Schoen. "Elk jaar weer worden onze spelers zwaar onderschat", zegt de voorzitter van Club Brugge. "Dit jaar liep zelfs de topschutter in eerste klasse in onze rangen, maar zelfs nu was dat slechts goed genoeg voor een 6e plaats" zegt Verhaeghe in.een reactie aan Het nieuws van morgen.

"Uitreiking Gouden Schoen moet
totaalbeleving worden."

 
Eén speler van Club Brugge haalde de top 10: Carlos Bacca. Maar de doelpunten van de snelle Colombiaan bleken uiteindelijk niet genoeg voor een topnominatie. De teleurstelling in zijn ogen was duidelijk af te lezen. Net als in de competitie bleken Anderlecht, met Dieumerci Mbokani, en Racing Genk, met Jelle Vossen, ook nu weer beter te scoren. Een doorn in het oog.

"We hebben de afgelopen jaren geen enkele prijs meer gewonnen, dat is waar. Maar de systematische onderschatting van onze spelerskern is een aanfluiting voor het voetbal", fulmineert Verhaeghe. "De voorbije jaren passeerden hier genoeg toppers. Maar als zelfs spelers als Vadis of Vazquez nooit punten krijgen. Dan is het einde zoek", zegt een boze Verhaeghe.

De voorzitter van Club Brugge benadrukt dat de verkiezing van de Gouden Schoen ook de komende jaren objectief zal verlopen. "Het is niet omdat we de show zelf zullen organiseren, dat er geen spelers van andere ploegen kunnen winnen. Ze zullen alleen heel hard hun best moeten doen." De organisatie zal binnen enkele jaren verhuizen naar het nagelnieuwe Uplace-complex in Vilvoorde. "Als alles volgens plan verloopt, wordt daar begin 2015 de show georganiseerd", hoopt Verhaeghe. "Dat wordt dan een echte totaalbeleving."

De 60e Gouden Schoen wordt volgend jaar uitgereikt op 26 januari. VTM bereikte met de nieuwe organisator een akkoord om de uitreiking ook de volgende jaren in beeld te brengen. (Babette Heylen)