Pagina's

vrijdag 25 mei 2012

Penalty's verdwijnen voor 2 ballen op het veld
Revolutionair voorstel Sepp Blatter (FIFA) schrapt penalty's na verlengingen

Op een persconferentie toont FIFA-baas Blatter met
hoeveel ballen er na de verlengingen gespeeld zal worden.

De voorzitter van de Wereldvoetbalbond (FIFA) Sepp Blatter heeft op een persconferentie verteld dat voetbal er na dit EK een beetje anders zal uitzien. Voortaan zullen de strafschoppenreeksen na verlengingen vervangen worden door een extra bal toe te voegen op het veld. "Multiball wordt veel spannender en eerlijker dan strafschoppen."


Het was al langer bekend dat de FIFA-baas aan het broeden was op een alternatief voor de strafschoppenreeksen. Dat zijn nieuw idee er nu zo snel komt verrast de tegenstanders van de Zwitser. "Normaal gezien is hij überconservatief en als er iets moet veranderd worden, duurt het soms 12 jaar", zucht een hooggeplaatste bron bij de Wereldvoetbalbond. Dat hij nu zo snel handelt wordt door dezelfde bron op gejuich onthaald. "Samen met vele anderen hekel ik zijn traagheid, maar als je ziet hoe snel hij met een alternatief op de proppen is gekomen, daar kan ik alleen maar mijn hoed voor afdoen."

"Multiball zal het voetbal veel spectaculairder maken"

Op zijn persconferentie heeft de Zwitserse FIFA-baas de nieuwste voetbalregel uitvoerig belicht. "Strafschoppen zijn eigenlijk oneerlijk en oneerlijkheid is iets wat uit het spelletje verbannen moet worden", steekt Blatter van wal. "Bij strafschoppen kan een club die 120 minuten lang gekampeerd heeft voor eigen doel, de wedstrijd toch nog winnen. Kijk maar naar de laatste finale van de Champions League" (Chelsea versloeg Bayern na strafschoppen, terwijl het nauwelijks kansen heeft gecreëerd, red.).

"Door "Multiball" gaat het voetbal veel spectaculairder worden en belangrijk: ook eerlijker, want wie al met slechts één bal op het veld wordt weggespeeld, zal met twee ballen op het veld nog minder kans maken op de overwinning", aldus Blatter. Met dit revolutionaire alternatief voor strafschoppen hoopt de Zwitser de populairste sport ter wereld een mooie erfenis te bezorgen. Een eerste poging tot erfenis (de Golden Goal, red.) in 1996 werd na het EK in Engeland alweer afgevoerd, een trauma waar de Zwitser volgens enkele vertrouwelingen nog altijd slecht van slaapt.

"Dat hij uitgerekend op een maand van het volgende EK met deze wijziging op de proppen komt, is dan ook niet toevallig", zegt Michel D'Hooghe. Volgens de erevoorzitter van Club Brugge verdient Sepp Blatter zelf alle krediet voor de nieuwe voetbalregel. "Ik was toevallig samen met hem aan het brainstormen toen zijn aandacht viel op het FIFA-logo. Hij keek er enkele seconden naar en vervolgens zei hij me: "Michel, morgen (vandaag, red.) geven we een persconferentie. Ik heb een geweldig idee." En de rest is geschiedenis", glimlacht D'Hooghe.  

5 opmerkingen:

 1. Als de dementie toeslaat, slaat ze hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even walking on uneven surfaces, which include cobblestones or hiking trails,
  that need one's body to modify to uneven strain on unique parts of the feet could help. Which is why it truly is so critical for them to observe good posture, both sitting and standing to retain their spine and neck in alignment.

  Check out my web-site - benefits of inversion tables

  BeantwoordenVerwijderen
 3. The Land of Nod Baby Registry at Online baby registries seldom offer a
  tracking system which is as fancy and complex as normally the one at Land of Nod.
  ' Lay a blanket with a flat surface and fold around the top right corner about 6 inches.

  my page; best baby swings reviews :: ::

  BeantwoordenVerwijderen
 4. This is since purchasing bedding can be pricey, and when it's usually a worthwhile purchase, you want to be positive you've carried out sufficient research.
  Allow the knees and hips drop to one particular side, and turn the head from the opposite direction.


  Have a look at my web page best inversion tables (musclefitnessnutrition.com)

  BeantwoordenVerwijderen