Pagina's

woensdag 11 juli 2012

Burgemeester Knokke verbiedt Sabine Hagedoren en Frank Deboosere in gemeenteLeopold Lippens roept andere kustgemeenten op zijn voorbeeld te volgenFrank Deboosere en Sabine Hagedoren riskeren hun vakantie
niet langer aan de Vlaamse kust door te kunnen brengen.

Sabine Hagedoren en Frank Deboosere zijn niet langer welkom in Knokke, dat heeft Leopold Lippens bekendgemaakt. De burgemeester van de kustgemeente is er nog steeds niet over te spreken dat de weerman en weervrouw van de VRT deze zomer steeds slecht weer voorspellen voor de kust. "Komen ze op ons grondgebied, krijgen ze een GAS-boete", zegt Lippens. Als het van hem afhangt volgen alle andere kustgemeenten zijn voorbeeld.


De ruzie tussen de kustgemeenten en de weersvoorspellers dreigt te ontaarden. Nadat eerst gedreigd werd met rechtszaken tegen de weermannen en weervrouwen die steeds slecht weer voor de kust voorspellen, gaat Leopold Lippens (CD&V) een stap verder. Hij gaat de aanwezigheid van Frank Deboosere en Sabine Hagedoren verbieden. Volgens de Knokse burgemeester is dat de enige manier om de VRT-weerman en weervrouw op andere gedachten te brengen. "Jaarlijks lijden we verlies door hun onjuiste voorspellingen", zegt Lippens. "Vanop afstand zeggen dat het slecht weer gaat zijn is gemakkelijk, zelf heb je er geen last van als door die woorden hotels op 100 km afstand de deuren moeten sluiten. Wel, daar wil ik nu verandering in brengen. Als beide mensen zich op ons grondgebied wagen, riskeren ze een GAS-boete", aldus Lippens. 

"Hij moet niet proberen zijn
snor te laten groeien"
De kans dat andere kustgemeenten zijn voorbeeld volgen is groot. "Mijn collega's van Blankenberge, Oostende en De Panne staan op dezelfde lijn", beweert Lippens. "In Knokke riskeren ze een hoge GAS-boete en op termijn zal dat ook zo zijn in die andere gemeenten." Deboosere, die regelmatig aan de kust gaat uitwaaien, maakt zich geen zorgen. "ik ga alleen naar zee als het mooi weer is, dus de kans dat ik de eerstvolgende maanden naar daar trek, is sowieso heel klein." Lippens is woest als we hem met die woorden confronteren. "Hij doet het wéér. Maar het lachen zal hem vergaan hoor, als hij door onze inwoners op straat wordt herkend. En hij moet niet proberen om zijn snor opnieuw te laten groeien, wij herkennen hem heus wel!"

De weermannen en -vrouwen van VTM hoeven geen GAS-boete te verwachten als ze in Knokke of elders rondlopen. "Uit onze jaaranalyses blijkt dat het steeds de VRT is die onjuiste berichten de wereld instuurt. VTM geeft vaak juistere voorspellingen. Als het van mij afhangt, mogen David (Dehenauw, red.) en Jill (Peeters, red.) hier op de kosten van de gemeente verblijven. In tegenstelling tot Frank en Sabine brengen ze ons geen schade toe."

Volgen ook de pretparken zijn voorbeeld?

Ook de kinderen van de weerman en weervrouw
dreigen de dupe te worden
van de foute voorspellingen.
Het plan-Lippens wordt mogelijk niet alleen toegepast in de kustgemeenten. De burgemeester van Knokke plant ook gesprekken met de uitbaters van pretparken in ons land. "Net als meneer Lippens verliezen wij inkomsten als Frank en Sabine het foute - slechte - weer voorspellen. Het is daarom dat we ingestemd hebben om mogelijkheden te onderzoeken die deze situaties in de toekomst vermijden", staat te lezen in een gemeenschappelijke verklaring van Bellewaerde Park, Walibi en Bobbejaanland. Volgens goedgeplaatste bronnen overwegen de pretparken de kinderen van Deboosere en Hagedoren te weren. "Als ze willen vermijden dat hun kinderen als enigen van hun klas niet op uitstap mogen, moeten ze toch maar eens overwegen om beter weer te voorspellen", aldus een bron.

10 opmerkingen:

 1. ik vind dit ronduit heel overdreven en geen juiste reactie van de mensen. ze mogen al blij zijn dat ze niet naar de zee gaan om geld te verspillen aan de treinen, naft als ze toch echt slecht weer geven.
  ze geven gewoon het zekere voor het onzekere.
  en hun nakomelingen straffen, dat is helemaal erover!
  want die kinderen kiezen niet ervoor wie hun ouders zijn;
  Aan gemeenten, en pretparken: denk na voor je zo'n besluit uitspreek!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. een burgemeester met zo'n beperkt verstand hoe is't mogelijk!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. allé strooi de mensen nog maar wat zand in hun ogen als politiekers dat mogen waarom zouden weermannen en vrouwen dat dan niet mogen? Als het maar opbrengt.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja eerst verbieden ze de frigoboxtoeristen en nu de weermensen en hun kinderen . Wie zal er nog volgen...
  Sta er niet stom van dat er geen volk komt in Knokke :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Burgemeester = Domme kl**t. Meer commentaar moet er niet zijn.

  Ik zou gewoon gaan naar Knokke moest ik hen zijn.
  Deze boete staat niet in de grondwet dus ze kunnen de boete ook nooit opeisen. :-) Ik zou die vent wa zwaar ambeteren. :-D Ik zou zelfs speciaal het weer verklaren in Knokke zelf. " zoals je zelfs ziet regent het in Knokke ook altijd". :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heeft die burgemeester niets anders te doen?

  ZO iets belachelijks heb ik nog nooit gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die burgemeester komt echt met kinderlijke uitspraken. Die mensen doen ook gewoon maar hun werk, net zoals hij maar dan wel op een volwassenere manier. Onzin gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat zo'n burgemeester verkozen kan worden snap ik nu ook niet. Het is algemeen gekend dat we in België meer slecht weer dan goed weer hebben... Meestal is dat plaatselijk en dus ook zeer moeilijk correct op de meter of kilometer vast te stellen. Als die burgemeester dan wilt dat het weer zo correct voorspeld word dat hem dan eerst eens ziet of zijn werk wel altijd zo correct is dan het weer, want denk dat het daar soms meer stormweer is dan in het dagelijkse leven. En kinderen straffen omdat het weer niet naar z'n zin is... Meneer den Burgemeester hoe oud zijt gij... net een kind dat een ander kind zijn plezier wilt ontnemen... zeer laag van een ambtenaar.

  BeantwoordenVerwijderen