Pagina's

vrijdag 6 december 2013

Filipijnen zamelen 60 miljoen euro in voor slachtoffers Sinterklaasstorm


Bedrag inzamelactie ligt 10 x hoger dan wat Belgen hebben gestort voor slachtoffers tyfoon Haiyan

Nauwelijks een maand nadat de Filipijnen zelf zwaar werden getroffen door
Sinterklaasstorm slaat in alle hevigheid toe.
natuurgeweld, wordt er massaal geld ingezameld voor de stormslachtoffers in ons land. De benefietactie België 0612, een samenwerking tussen de Filipijnse openbare en commerciële omroepen, bracht na amper 24 uur al 60 miljoen euro in het laatje. "Wij weten hoe jullie zich nu voelen", klinkt het daar.


Met windstoten tot bijna 400 kilometer per uur was tyfoon Haiyan een van de zwaarste stormen ooit gemeten. Daarmee vergeleken is de Sinterklaasstorm klein bier, toch vindt een meerderheid van de Filipijnse bevolking het fout om de mate van liefdadigheid te laten afhangen van de sterkte van een storm of het aantal slachtoffers. "Het resultaat van natuurgeweld is overal gelijk", zegt de Filipijnse president Aquinho aan de redactie van Het nieuws van morgen. "Toen we de beelden van Oostende en Bredene zagen, kregen we een krop in de keel. We hebben snel een nationale inzamelactie in het leven geroepen en we zijn erg blij met het resultaat (tot dusver 60 miljoen euro, red.)

"Ik verdien maandelijk 50.000 peso en ik heb 20.000 peso (330 euro, red) overgemaakt aan België 0612", zegt Feng Xhi (kleine foto onder) uit Tacloban, de stad die door Haiyan het zwaarst werd getroffen. "We zijn opgevoed om mensen die lijden, te helpen, los van onze eigen situatie. Mijn buurman heeft zelfs 70 procent van zijn maandloon gestort", aldus Xhi, die zijn huis verloor en sindsdien in een tentje woont.
"Opgevoed om mensen te helpen"
Of het geld ook werkelijk naar de stormslachtoffers gaat, is nog geen uitgemaakte zaak. De Vlaamse en de federale regering mogen immers zelf kiezen waaraan ze het geld zullen besteden. "De overheid is altijd baas over geld dat door andere landen wordt ingezameld", zegt politicoloog Carl Devos. In regeringskringen is te horen dat het geld wellicht gebruikt zal worden voor de bouw van het nieuwe Eurostadion op parking C aan de Heizel.
5 opmerkingen:

 1. Ahja, belgen-humor.. Retards.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heeft u een zakelijke lening nodig? Onze bedrijfsnaam is zion financiële diensten beperkt, geven we leningen aan geïnteresseerde klanten die op zoek zijn naar leningen om hun bedrijven te verbeteren, kunnen wij u helpen met een lening tot € 15 miljoen euro. bieden wij leningen tegen 3% rente. Wij kunnen u helpen door te lenen u geld, op te starten van een bedrijf of uitbreiden van uw bestaande business, bieden wij ook persoonlijke leningen, autoleningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, landbouw leningen, of een lening voor welke reden dan ook, etc. Als je een lening vandaag contact met ons op. We kunnen lenen tot 15 miljoen euro. E-mail ons toe te passen: zionloanfirm.ltd@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie geen reden waarom ik problemen heb in het leven als er een God op aarde is met de hulp van Lord Doctor Zakuza. Mijn vrouw liet me aan haar ex-geliefde omdat ze dacht dat ik haar na 6 jaar huwelijk niet zwanger kon maken. Ik was zo ongeorganiseerd en depressief dat ik me niet kon concentreren op mijn werk en mijn collega (Whitney) merkte dat ik mezelf niet was. Ik had geen andere keuze dan haar alles te vertellen en ze stuurde me naar een eerlijke helper online genaamd Lord Doctor Zakuza, want hij kon me van dienst zijn. Ik kwam in contact met hem op zoek naar zijn hulp en hij deed een mirakel in mijn leven door mijn vrouw terug te brengen van haar ex-geliefde en nu hebben we een kind om de onze te bellen en ik werd gepromoveerd op mijn werkplek als gedelegeerd bestuurder . Ik zal niet stoppen met het bedanken van Lord Doctor Zakuza, want ik heb hem beloofd dat ik mijn verhaal aan het universum zal vertellen. Ben je ziek of heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen? Neem dan contact op met Lord Doctor Zakuza nu er niets te moeilijk voor hem is om te doen. E-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Testimony on how i received my loan at 2% ( Frank Loans Services ) E-mail: k.frankloans@gmail.com

  I would without reservation recommend working with Frank Loan Services, If you are in the market for a home mortgage. I have spoke to many brokers while shopping for my mortgage loan online, From the first contact, I could tell he's the type of person I could trust to help me make the best decision for me and my family, They offer both short and long terms loan off within 1-30 years loan duration, with or without collateral but no credit check and their services are fast, Reliable and trustworthy because they have been tested and trusted by me unlike other companies.

  Their services include Refinancing Loans, Truck Loans, Education Loans, Student loans, Personal Loans, Car Loans, Debt consolidation loans, Business Loans, secured and unsecured loan, Mortgage Loan, Home Loans, kindly contact them today for further inquiries via E-mail: k.frankloans@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen