Pagina's

zondag 22 april 2012

Nieuw op Canvas dit najaar: "wat wordt de naam van Luc?"

"Wat wordt de naam van Luc?" nieuw programma op vernieuwd CanvasDit najaar start op Canvas het spelprogramma "Wat wordt de naam van Luc?", een spelprogramma waarin wordt gezocht naar een nieuwe voornaam voor gewezen Vlaams minister-president Luc Van den Brande. "In het eerste seizoen mogen de kijkers alternatieve voornamen sturen, mocht er een tweede seizoen komen, dan richten we onze pijlen op de achternaam", zegt VRT-woordvoerder Bjorn Verdoodt.

Het was Van den Brande zelf die in een interview in "De zondag" de kat de bel aanbond. Van den Brande zei daar dat hij al langer misnoegd is over zijn voornaam, één van de redenen waarom hij al op jonge leeftijd rebelleerde tegen zijn ouders. "Er zijn zoveel mooie lange voornamen met vier tot vijf lettergrepen, maar zij gaven me er eentje van drie letters met één lettergreep. Onbegrijpelijk."

De gewezen Vlaams minister-president had er zich al langer bij neergelegd dat die naam later ook op zijn grafzerk zou prijken. "Pfff, met alle respect voor de mensen die ook op dat kerkhof zullen liggen, ik heb toch iets meer betekend in dit leven. Voor België, maar vooral voor Vlaanderen. Gelukkig is er vorig jaar een gunstige wind ontstaan, waardoor ik eindelijk een naam kan krijgen die ik verdien." Van den Brande doelt hiermee op de overname door Woestijnvis van VT4 en VijfTV. "Dat was de ideale 'trigger' om de VRT opnieuw een meer politieke koers te laten varen, zoals dat was in de periode voor we Woestijnvis onderdak gaven."

Om te vermijden dat de kijkers dan, zoals toen, massaal zouden afstemmen op buitenlandse en commerciële zenders, zocht én vond Van den Brande een ideale mix van politiek met spel. "Het format "wie of wat wordt..." is succesvol gebleken op andere zenders. Dan ligt het in de lijn der verwachtingen dat het straks ook op Canvas een echte hit wordt", besluit Van den Brande.

Voor het nagelnieuwe programma klopt de VRT aan bij het nieuwe productiehuis "De Kadavers" (Het nieuws van morgen - 1/04).  Voor het 'jonge' productiehuis wordt het meteen ook de eerste grote test voor het grote publiek. De naam van de presentator is officieel nog niet ingevuld, maar Walter Capiau is topfavoriet om Van den Brande aan een nieuwe voornaam te helpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten