Pagina's

zaterdag 12 mei 2012

Chiro vraagt om Manyo alsnog land uit te zetten
Chiro roept Maggie De Block op om beslissing scoutsleider Scott Manyo terug te draaien 

Als het van de chiro afhangt, dan wordt Manyo
eerstdaags teruggestuurd naar Kameroen.

De beslissing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) om scoutsleider Scott Manyo een verblijfsvergunning te geven tot na zijn studies, lokt een verontwaardigde reactie uit van de Chiro. In een persmededeling vraagt de jeugdbeweging om de Kameroener alsnog - zo snel mogelijk - het land uit te zetten.


De commotie rond de jonge Kameroener Scott Manyo dreigt te escaleren in een open oorlog tussen de jeugdbewegingen scouts en Chiro. Die laatste groep heeft in een communiqué vernietigend uitgehaald naar de beslissing van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) om de jongen uit Boortmeerbeek alsnog in ons land toe te laten om zijn studies af te werken. Volgens de Chiro bestaat het gevaar dat Manyo de decennialang opgebouwde reputatie van de jeugdbewegingen in ons land te grabbel gooit door zijn perfecte integratie.
"Sinds onze officiële erkenning in 1946 doen we er alles aan om een bepaalde reputatie op te bouwen. Als de naam Chiro valt, dan willen we dat mensen denken aan hangjongeren die in uniform voor overlast zorgen. Jongeren ook die elke zondagnamiddag door hun alcoholische leiding de woonwijk worden ingestuurd voor een zoveelste ruiltocht. Een Kameroener die na amper vier jaar de gewoonten in de brousse verleert en uitgroeit tot een modelmigrant, die hoort hiér niet thuis en eigenlijk ook niet bij andere jeugdbewegingen zoals de scouts", staat te lezen in het communiqué.

"Er stelt zich een hygiënisch probleem
als Manyo bij de jeugdbeweging blijft"
Niet alleen Manyo zelf moet het ontgelden, de Chiro schiet ook met scherp op de scouts. "Er is een ongeschreven wet die zegt dat allochtonen moeten ontmoedigd worden om lid te worden van Belgische jeugdbewegingen. Het is typisch een scoutsstreek om die regel met de voeten te treden." Volgens de Chiro zijn er ook hygiënische argumenten om Manyo terug te sturen. "Tijdens de zomerkampen moedigen we alle Chirojongens en - meisjes aan om te masturberen en eventueel ook elkaar - in groep - te bevredigen. Als daar dan iemand rondloopt uit Afrika, dan mag je als ouder al blij zijn dat jouw kind met alleen maar dysenterie naar huis komt."

Op het kabinet van Maggie De Block wilde niemand reageren op de persmededeling van de Chiro. De scouts gaven ons wel een reactie: "We menen dat de uitvoering van een uitwijzingsbeleid menselijke drama’s zoals deze moet voorkomen. Wanneer deze uitvoering faalt, kunnen wij alleen maar hopen dat de bevoegde instanties alles doen om dergelijke kwesties correct maar zo menselijk mogelijk op te volgen, met oog voor de actuele situatie zoals die van Scott en vele anderen. Vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen doen we het nodige om de betrokken groep waar Scott leider is te ondersteunen. Op de mening van de vereniging voor alcoholici en drugsgebruikers, kortweg Chiro - wensen we geen commentaar te geven."

4 opmerkingen:

 1. is de chiro tog erges goed voor XD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat als je niets nuttig te zeggen hebt, dat je dan beter zwijgt.

   Verwijderen
 2. Laten we in de plaats de chiro gewoon naar Kameroen sturen

  BeantwoordenVerwijderen