Pagina's

zondag 13 mei 2012

Georges Leekens na 1 dag al weg bij Club Brugge
Coup de théâtre in Brugge: Leekens stapt op bij Club en wordt trainer bij Anderlecht

Leekens zit er wat onwennig bij. Toch verdedigt hij zijn
2e overstap in evenveel dagen tijd.

Georges Leekens, gisteren door Club Brugge aangesteld als hoofdcoach, heeft zopas alweer zijn ontslag aangeboden. De ex-bondscoach van de Rode Duivels verhuist met onmiddellijke ingang naar Brussel om hoofdtrainer te worden van Anderlecht. Bij Club Brugge reageert men verbijsterd.


In nauwelijks 24 uur tijd van twee clubs veranderen, ziedaar de korte beschrijving van de laatste aflevering van de soap die Georges Leekens heet. Eergisteren was hij nog bondscoach van de Rode Duivels, gisteren trok hij de deuren aan de Houba de Strooperlaan achter zich dicht om terug te keren naar "zijn" Olympia. En vandaag begint hij aan de voorbereiding van een nieuw seizoen bij Anderlecht. De hoofdrolspeler zelf is zich van geen kwaad bewust: "dit aanbod kwam zo onverwacht dat het te mooi was om te weigeren."

Leekens legt de schuld bij Jacobs.
"Ik ben naar Club Brugge vertrokken omdat ik het wachten beu was", zegt Leekens aan de verzamelde pers. De ex-bondscoach doelt daarmee op de onduidelijke situatie rond Ariël Jacobs, die pas gisteren klare wijn wist te schenken over zijn toekomst. "Als Ariël één dag eerder had beslist om te stoppen, dan was ik meteen van de Rode Duivels naar Anderlecht getrokken. Het is die onduidelijkheid en onzekerheid die mij naar Brugge heeft geleid, een keuze die ik mij overigens niet heb beklaagd", probeert hij de gemoederen wat te sussen.

24 uur na de handdruk is Leekens trainer van Anderlecht.
"Na een dag samenzitten met de voorzitter (Bart Verhaeghe red.) en Vincent (Mannaert, red) heb ik een aantal dingen die bij Club fout zaten, weer rechtgetrokken. Ik ben ervan overtuigd dat ik in die korte tijd een racewagen in elkaar heb gestoken die volgend seizoen moeilijk voorbijgestoken zal worden. Mijn opvolger bij Club heeft van mij een leuk cadeau gekregen", aldus Leekens. "Het enige wat hij moet doen is sturen."

Bij Club Brugge zien ze dat enigszins anders, want het reageert als door een wesp gestoken. De woorden "judas" en "plat opportunisme" vallen voortdurend als topmensen van de club het over de zaak-Leekens hebben. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", vertelt een ziedende Vincent Mannaert. "Wij hebben alles in het werk gestoken om Georges naar hier te halen en dan doet hij zoiets, terwijl hij gisteren nog had beweerd sterk onder de indruk te zijn van ons project. Ik was echt aan de grond genageld toen hij zijn ontslag aanbood. Een echte donderslag bij heldere hemel."

Leekens wil Anderlecht Europese
successen schenken.
Georges Leekens weerlegt de geruchten dat hij voor het geld naar de hoofdstad is getrokken. "Als geld mijn drijfveer was, dan zou ik al lang naar de Verenigde Arabische Emiraten zijn getrokken. Bij Anderlecht voel ik de honger naar Europese successen en ik wil samen met de jongens mijn best doen om die honger te stillen. De president en de manager hebben mij een project voorgesteld waarin ik geloof. Ik reken op spelers, pers en publiek om te helpen ons doel te bereiken. We believe."

Door de opmerkelijke beslissing van Leekens moet Club Brugge alweer op zoek naar een nieuwe trainer. Topfavoriet om Leekens te vervangen is diens voorganger bij de Rode Duivels, Dick Advocaat.  De Nederlander, die vorige week nog aangesteld werd als hoofdtrainer van PSV, laat weten gecharmeerd te zijn door de interesse van Club Brugge. "Maar voorlopig blijf ik mij focussen op PSV. We zien wel wat er gebeurt."
7 opmerkingen:

 1. Het is niet alleen waar maar nu moet Club hem nog een ontslagpremie betalen van enkele duizenden euro's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dees gelooft ge zelf toch allemaal niet zeker? ten eerste is die foto al fake (heeft precies wat groen achter de oren)en ten tweede Dick Advocaat als topfavoriet om hem te vervangen. dikker zever als je het mij zegt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en toch zijn er die er intrappen e , hahaha, prachtig artikel als je het mij vraagt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Der zijn hier serieus achterlijke mensen als ge het mij vraagt. Dit is zo fake da ziet zelfs ne blinde..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wansmakelijke grap van jaloerse mauve strandjeanetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik vind het de beste grap van het jaar blijf zo verder doen fcb 4ever

  BeantwoordenVerwijderen