Pagina's

vrijdag 4 mei 2012

Honden fluiten Bart De Wever terugHonden in dierenasiel De schakel verbolgen over uitlatingen van Bart De Wever: "wij geloven de media wél nog"

De woorden van Bart De Wever aan het adres van de media zijn niet in goede aarde gevallen bij de honden in het dierenasiel "De schakel" in Tielt-Winge. In zijn interview met nieuwswebsite Apache had de voorzitter van N-VA beweerd dat geen hond de media nog geloofde.  "Volslagen onzin", blaft een Yorkshire Terrier ons toe als we hem met het interview confronteren. Het nieuws van morgen ging een dag lang de sfeer opsnuiven en van een vertrouwenscrisis tussen hond en medium is duidelijk geen sprake.


Frank Deboosere brengt maar beter geen bezoek
aan het hondenasiel in Tielt-Winge
"Komt u maar binnen, onze bewoners kijken er reikhalzend naar uit om hun mening te geven", vertelt Marijke Degreef als ze de deuren van haar dierenasiel in Tielt-Winge opent. "Elke ochtend lees ik mijn schatten voor wat er in de kranten en op websites staat en toen ik hen het nieuws van De Wever vertelde, werden ze uitzinnig van woede." Degreef leidt ons naar een eerste kooi, waarin een negen jaar oude bulldog verblijft. De bulldog komt meteen naar ons toe en wat hij zegt staat mijlenver van wat De Wever eerder vandaag in het interview vertelde. "Geen vertrouwen in de media? Hoe komt die man daarbij? Ik heb in één iemand geen vertrouwen en dat is in Frank Deboosere. Onze wandeling hangt af van wat het weer 's anderendaags zal zijn. De keren dat hij regen voorspelt en het de dag nadien stralend zomerweer is, zijn niet meer op één hand te tellen", briest de bulldog.

Marijke port me aan om door te stappen. "Als hij over Deboosere begint, dan is hij niet te houden", zegt ze. "Door een personeelstekort kan ik een wandeling pas 24 uur op voorhand inplannen en als er slecht weer wordt voorspeld, dan kan ik moeilijk iemand vragen om met de honden te gaan wandelen."

"Voor De Wever breid ik strafblad graag uit."
Marijke brengt ons bij de kooi van een Yorkshire Terriër die wel met foto maar niet met naam in de pers wil komen. "Hij heeft een gerechtelijk verleden", fluistert Marijke. "In zijn jonge jaren heeft hij een meisje gebeten en als haar ouders lezen dat hij nu hier zit, dan vrezen we voor represailles." De Terriër vertelt hetzelfde verhaal als de bulldog. "Die De Wever moet ophouden met in mijn naam te spreken, want voor hem breid ik mijn strafblad met veel plezier uit", klinkt het vijandig.

Billy geeft de N-VA-voorzitter gelijk
Op het einde van ons bezoek worden we geconfronteerd met een tegenovergestelde mening. "Natuurlijk heeft Bart gelijk", klinkt het overtuigend uit de muil van Billy, de zes jaar oude Golden retriever. "Luister toch niet naar wat de bulldog en de terriër gezegd hebben. De één zit gans de dag te slapen en toch krijgt hij meer voedsel dan ik die het met minder voedsel moet stellen, maar wel elke dag mijn nikkel zit af te draaien om de kinderen van Marijke te plezieren. En de terriër is opgegroeid in een Waals gezin. Van hem moet je ook al geen objectiviteit verwachten. De enige reden waarom ik hem gedoog, is omdat hij de dochter van het gezin heeft toegetakeld", snuift Billy. "De Wever heeft gewoon gelijk, alleen beseffen mijn medebewoners dat hier nog niet."

Een telefoonronde naar andere dierenasielen bevestigt wat we in "De schakel" gehoord hebben. De honden hebben over het algemeen geen probleem met de media in ons land, wel hopen ze stiekem op zendtijd op de nieuwe zender van de openbare omroep. "Want", klinkt het. "Als zelfs expats een doelpubliek worden, dan mogen ze ons toch ook niet vergeten? We zijn met miljoenen, dus de vrees dat er geen kat naar de hondenzender zou kijken, is volkomen onterecht."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten