Pagina's

vrijdag 4 mei 2012

De Wever wil 1 N-VA-eindredacteur per mediumWetsvoorstel N-VA verbiedt "ongecontroleerde" media in ons land

In Apche.be laat De Wever duidelijk merken wat
hij van Luc Van der Kelen denkt.

De N-VA heeft vanmiddag in het parlement een wetsvoorstel ingediend dat de "onwaarheden" van pers en audiovisuele media in de toekomst uit de wereld moet helpen. In het voorstel staat te lezen dat elk medium voortaan verplicht is om minstens één lid van de partij aan te nemen als eindredacteur. "Geen hond die de media nog gelooft", zegt Bart De Wever daarover op de website van Apache.be. "Dit wetsvoorstel moet daar verandering in brengen."


In het interview zegt De Wever dat de grenzen voortdurend naar beneden worden verlegd. "Mij is altijd gezegd dat het niet de taak van de politiek is om de media een halt toe te roepen", maar op basis van dit interview lijkt het wel alsof hij daaraan begint te twijfelen. De N-VA-voorzitter vraagt zich ook luidop af wie er dan wel moet bepalen wie er aan het woord mag worden gelaten en wie niet. Om problematische situaties in de toekomst te vermijden en om de geloofwaardigheid van de media in ons land te verbeteren, heeft de N-VA nu een wetsvoorstel ingediend dat media verplicht minstens één N-VA-politicus in te schakelen als eindredacteur. "Op die manier kunnen wij niet meer zeggen dat de media niet geloofwaardig zijn, want we maken er dan zelf deel van uit. Een win-win-situatie dus", zegt Jan Jambon in een telefonisch interview met Het nieuws van morgen.  

"Als Bracke géén minister wordt, kan hij als eindredacteur
terugkeren naar de Reyerslaan"
Voor de steeds groter wordende partij is het meteen ook een uitgelezen kans om de penibele situatie in het medialandschap aan te pakken. "Als ik artikels lees in De journalist (ledenblad van de VVJ, red) dan wordt er geschreeuwd dat er te weinig mensen beschikbaar zijn om de stijgende vraag naar nieuws op te vangen. Wel, door dit initiatief komen er meteen een duizendtal eindredacteurs bij, alweer een win-win-situatie", zegt Jambon. 

Bart De Wever sluit zich daar volledig bij aan. "Komt er ook bij dat we voortaan niet alleen maar ministerpostjes uit te delen hebben aan onze mensen, maar ook interessante plaatsen bij bijvoorbeeld Het journaal, De ochtend, Vandaag, deredactie.be, Het Laatste Nieuws en ga zo maar door. Als Siegfried naast een ministerpostje grijpt, dan zal hij minstens even gelukkig zijn met een terugkeer naar de Reyerslaan", aldus De Wever. 

Wordt u de N-VA-eindredacteur
van Het nieuws van morgen?
De N-VA verwacht niet dat er veel protest zal komen op het wetsvoorstel. "Uiteindelijk is iedereen er bij gebaat als de geloofwaardigheid van de pers wordt opgekrikt", zegt een woordvoerder. Mochten er toch media zijn die een N-VA-politicus weigeren, dan wordt hun licentie meteen ingetrokken. De partij van De Wever gaat nu in de Kamer op zoek naar een coalitie om het wetsvoorstel goed te keuren. Als alles volgens plan verloopt, gaat de wet van kracht na de zomer.

Het nieuws van morgen wil alvast het goede voorbeeld geven. Geïnteresseerde N-VA-politici kunnen vanaf nu solliciteren voor de functie van eindredacteur. Een motivatiebrief kunt u ofwel hier, ofwel onderaan dit artikel neerschrijven.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten