Pagina's

dinsdag 1 mei 2012

Niemand wil nog gaan eten in Hof van Cleve


Reservaties Hof van Cleve massaal geannuleerd

Na de forse daling wordt het Hof van Cleve overstelpt
met telefoontjes om reservaties te annuleren.

De forse daling van het restaurant Hof van Cleve op de gepubliceerde lijst van "The World's 50 Best Restaurants"blijft niet zonder gevolgen. Sinds het nieuws van de spectaculaire daling werd bekendgemaakt, wordt het restaurant van Peter Goossens overstelpt met telefoontjes om reservaties te annuleren. Ook omwonenden merken al een verschil. "Het is hier op een weekdag nog nooit zo rustig geweest."


Op de bewuste lijst, die jaarlijks door het gespecialiseerde magazine "Restaurant" wordt opgesteld, verliest het restaurant van Goossens 27 plaatsen - van plaats 15 naar plaats 42. Bovenaan de rangschikking verandert er niets: het Deense restaurant Noma blijft voor het derde jaar op rij op de eerste plaats staan. Het restaurant van chef Rene Redzepi wordt door de jury geroemd wegens "zijn aandacht voor het kleinste detail en voor zijn vernieuwende aanpak." Ook de plaatsen 2 en 3 wijzigen niet. El Celler de Can Roca behaalt zilver en het Baskische restaurant Mugaritz behaalt brons.

"Normaal rijden er in de namiddag veel auto's zigzaggend
ons huis voorbij, maar nu werd er blijkbaar weinig wijn
uitgeschonken in het Hof van Cleve."
Voor de klanten van het Hof van Cleve is de daling op de gastronomische lijst - na eerdere negatieve persberichten over de topkok, schijnbaar de druppel die de emmer doet overlopen, want het Hof van Cleve wordt al urenlang overstelpt met telefoontjes om de reservatie te annuleren. Wie enkele maanden geleden een tafel voor vier wilde reserveren, kwam op een 10 maanden durende wachtlijst terecht. Wie nu belt, kan voor eenzelfde tafel van vier personen volgende week al naar het sterrenrestaurant van Kruishoutem afzakken. Buurtbewoners bevestigen ons dat het vandaag nog nooit zo rustig was in en om het Hof van Cleve. "Normaal gezien zie je in de namiddag een tiental wagens zigzaggend onze deur voorbijrijden, maar vandaag werd er blijkbaar weinig wijn geschonken in het restaurant", zegt Katrien Desmet.

De chef-aankoop van het Hof van Cleve werd vandaag ook al geconfronteerd met de gevolgen van de spectaculaire daling op de lijst. "Normaal gezien word ik iedere dag met open armen ontvangen op de vroegmarkt, maar nu wilde niemand zijn producten aan mij verkopen", bekent Laurent De Schepper. "Iemand zei me zelfs dat hij geen jaar lang met zijn groenten bezig is om ze vervolgens te verkopen aan iemand die er geen zorg voor draagt. Zoiets gaat door merg en been hoor", aldus De Schepper.

De bewoners van rusthuis Sint-Petrus kunnen een ganse
week hun favoriete puree eten in het Hof van Cleve.
Omdat er de komende dagen geen reservaties meer zijn, gaat het Hof van Cleve al zeker tot het einde van de week de bewoners van het nabijgelegen rusthuis Sint-Petrus opvangen en voeden. "Toen Peter hoorde dat zijn voorverpakte puree - die verkocht wordt in de Delhaize-supermarkten - daar geweldig in de smaak valt, heeft hij geen seconde getwijfeld", zegt een bron binnen het Hof van Cleve.  Met een aangepast ouderenmenu hopen we na verloop van tijd weer positief in het nieuws te komen. Misschien dat de reserveringen dan weer binnenstromen", besluit onze bron hoopvol.Geen opmerkingen:

Een reactie posten