Pagina's

donderdag 18 oktober 2012

Bart De Wever nieuwe voorzitter Open VLD


De Wever gaat voorzitterschap Open VLD, N-VA en burgemeesterschap combineren.


Deze affiches zullen binnenkort te zien zijn op straat.

N-VA-voorzitter Bart De Wever wordt de nieuwe voorzitter van Open VLD, dat heeft onze redactie uit betrouwbare bron vernomen. De topman van N-VA moet de liberale partij opnieuw op de kaart zetten tegen de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 2014. 


Bart De Wever neemt vanaf januari het voorzitterschap over van Alexander De Croo, die na het vertrek van Vincent Van Quickenborne naar Kortrijk, de nieuwe minister van Pensioenen wordt. Opmerkelijk: De Wever zal het voorzitterschap van Open VLD blijven combineren met het voorzitterschap van N-VA én met zijn Antwerps burgemeesterschap. "We hebben zijn partij (N-VA, red) op alle mogelijke manieren bestreden, zonder resultaat. If you can't beat them, join them", bevestigt een liberaal kopstuk het verhaal aan de redactie van Het nieuws van morgen.

"Hij mag alleen niets zeggen over separatisme"
Al jarenlang moet de liberale partijleiding constateren dat de vijver van Open VLD wordt leeggevist door de N-VA. Door De Wever nu als voorzitter aan te trekken hoopt de partij een deel van die kiezers terug te winnen. "Al hebben we met Bart wel de afspraak gemaakt dat hij als voorzitter van onze partij geen uitspraken mag doen over separatisme. En hij heeft beloofd zich daaraan te zullen houden", zegt Karel De Gucht voor de camera's van VTM.

Volgens de Europees Commissaris stelt er zich geen enkel deontologisch probleem. "Iedereen heeft toch het recht om ergens voorzitter te worden? Als je in het zakenleven voorzitter mag worden van meerdere raden van bestuur, waarom mag dat dan niet in de politiek?"

Bart De Wever zelf was niet bereid tot een reactie, maar Siegfried Bracke wilde wel kort reageren. "Open VLD en N-VA hebben op sociaal-economisch vlak een quasi identiek programma. Hoe meer kiezers de liberalen halen, hoe beter voor ons. Het is een win-winsituatie voor beide partijen." In politieke debatten met de partijvoorzitters zal het Bracke zijn die de N-VA vertegenwoordigt. "Maar mijn rol zal zich uitsluitend beperken tot het steunen van wat Bart zal zeggen. Eigenlijk ga ik dus gewoon doen wat ik altijd deed", besluit de gewezen journalist.

3 opmerkingen:

 1. Nog niet bevestigd door officiële bronnen, maar dit zou slechts de aanzet zijn tot een samen gaan van de twee partijen. Bovendien zou dan Onckelinx aangetrokken worden om de nieuwe partij ook in Wallonië voet aan de grond te laten krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hilarisch toch (of triest?) hoe zoveel mensen overal in trappen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben je moe van die leningen en hypotheken, heb je al afgewezen constant door uw banken en andere financiële instellingen .Deze gedraaid wordt een Lening bieden van corporate Lenders in Amerika / Azië en Europa voor serieuze mannen en vrouwen die grote of kleine financiën te zoeken. We geven leningen tegen 3% rente. We geven leningen variërend van US $ 10.000 tot 1.000.000,00 USD aan particulieren en bedrijven, wordt de lening opengesteld voor alle ongeacht de nationaliteit van een legitieme
  de geldschieter leningen Wilford Granth, E-MAIL met ons op via
  granth.w@hotmail.co.uk
  * Geen Aanvraagkosten
  * Beleggers Leningen
  * Schuld consolidatie
  * Tweede hypotheek
  * Business leningen
  * Persoonlijke Leningen
  * International leningen
  Geen van hen, en geen credit check, 100% garantie alles wat je hoeft te doen is
  Laat ons weten wat je wilt, en we zijn echt je droom, Eric
  de lening bedrijf zei "Ja" wanneer banken nee zeggen, we eindelijk Finance Limited
  uitlenen firma, tussenpersonen, kleine financiële instellingen, want we hebben
  Onbeperkt kapitaal voor meer informatie ga naar een lening te krijgen van: Gelieve
  onmiddellijke reactie op dit bericht: granth.w@hotmail.co.uk
  Ook hebben we een 95% Goedkeuring Rate met maximaal $ 500.000 per locatie en geld te ontvangen in 7 dagen of minder. voor meer informatie contact met ons op voor meer informatie PERSOONLIJKE lening aanvraag granth.w@hotmail.co.uk

  BeantwoordenVerwijderen