Pagina's

maandag 22 juli 2013

Koning Filip aanvaardt verrassend ontslag Di RupoBeslissing koning Filip doet politieke wereld met verstomming slaan

"Hij droomt van een formatie die langer duurt dan de 541 dagen van zijn vader. Zo komt
hij immers in de geschiedenisboeken terecht."


Op zijn eerste dag als koning heeft koning Filip meteen voor een verrassing van formaat gezorgd. Het is een traditie bij elke troonswissel dat de premier het ontslag van zijn regering gaat aanbieden. Even traditioneel is de weigering van het staatshoofd. Maar met die traditie heeft Filip nu gebroken. Hij aanvaardt het ontslag van de regering Di Rupo, waardoor we in september van dit jaar naar de stembus moeten.


Een geschokte premier Elio Di Rupo heeft met een bezorgde blik het paleis van Laken verlaten. Even tevoren had hij - pro forma - het ontslag van zijn regering aangeboden. De al even pro forma weigering kwam er niet. Integendeel, koning Filip heeft het ontslag aanvaard. Dit betekent dat er binnen de 40 dagen nieuwe verkiezingen moeten worden georganiseerd. In plaats van met vakantie te vertrekken, moeten de politici dus geheel onverwacht campagne voeren. Wellicht trekken we op zondag 8 september naar de stembus.

"Koning krijgt beslissing straks
als boemerang terug."
Tegen de verrassende beslissing van de nieuwe vorst valt helemaal niets in te brengen. In de grondwet staat immers dat het nog steeds de koning is die een regering formeel naar huis kan sturen.

"Filip zal hiermee een statement willen maken, maar dit komt straks als een boemerang in zijn gezicht terug", zegt professor geschiedenis Mark Van den Wijngaert (foto links) aan de redactie van Het nieuws van morgen. "De toekomst van de monarchie wordt nu immers ongetwijfeld dé inzet van de verkiezingen."

Een officiële reactie van het paleis is er nog niet. Wel vertellen ingewijden ons dat koning Filip al jarenlang met dit plan heeft rondgelopen. "Hij wil koste wat het kost bewijzen dat wat zijn vader kon, hij ook kan", zegt een betrouwbare bron die al jaren bevriend is met de nieuwe koning. "Ik heb hem zelfs ooit horen zeggen dat hij het als zijn ultieme ambitie beschouwt om de volgende formatie langer te laten duren dan de historische 541 dagen onder het bewind van zijn vader. Filip wil immers geschiedenis schrijven en als de formatie langer dan 541 dagen duurt, komt hij ook in de geschiedenisboeken."

Ongewoon bondgenootschap

"Monarchie moet blijven bestaan"
De eerste korte politieke reactie komt van de federale oppositiepartij N-VA. De Vlaams-nationalisten laten bij monde van voorzitter Bart De Wever weten "respect te hebben voor de beslissing van de nieuwe vorst." "Wat ons betreft heeft deze koning in één dag al meer voor de Vlamingen gedaan dan alle overige zes koningen samen", aldus De Wever.

"Het is duidelijk dat deze vorst begrijpt dat een federale regering zonder meerderheid langs Vlaamse kant totaal ongepast is. Wij danken de nieuwe koning en we wensen hem een hele mooie regeerperiode toe." De N-VA-voorzitter overweegt ook zijn partijstatuten aan te passen. "Daarin staat dat we tegen de monarchie zijn, maar nu liggen de kaarten uiteraard anders. Wat ons betreft blijft Filip nog 1.302 jaar op de troon."


18 opmerkingen:

 1. democratisch is het wel!!:))::

  BeantwoordenVerwijderen
 2. nochtans vond meneer de wever dat hij niet naar Brussel moest gaan, en na één dag gaat hij zich al aansluiten bij de monarchie, van een dubbel gezicht gesproken, ik hoop dat de kiezers daar ook rekening met houden !!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig dat je anoniem hebt gereageerd!!

   Verwijderen
  2. Gelukkig dat we dit allemaal gedaan hebben niet waar xD

   Verwijderen
  3. Hallo allemaal, mijn naam is Courtney Bieneman, een burger van de V.S.; ben 42 jaar oud... Ik wil dit medium gebruiken om te informeren u alles over de goedheid van de heer voor tenslotte leidt mij tot een echt en echte lening uitlener genoemd mijnheer Mason Diego, de managing director van Diego lening bedrijf nadat opgelicht door andere nep kredietverstrekkers, ik hopeloos was en wist niet wie te vertrouwen terwijl hij kwam en een grote glimlach op mijn gezicht op mijn grootste verrassing zetten. Iemand van u die een slachtoffer van zwendel ook zijn, u moet hinderen neen meer cos, ik breng je hebben goed nieuws en de enige geldschieter u vertrouwen kan, net contact met hen nu via e-mail: diegoloancompany@yahoo.com voor meer info op hoe te om uw lening te krijgen. En nogmaals bedankt mijnheer Mason Diego moeten voor het geven van me een lening van 154,000.00 dollar...

   Verwijderen
 3. En die Flup kraamt noch meer oelewapperij uit op zijn officiele blog ( http://www.koningfilip.org en flamand s'il vous plaît) 

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hopelijk kijkt de volgende minister eens naar de rijke om te besparen en laat die de kleine hard zwoegende mensen met rust.
  haal waar het vinden is

  BeantwoordenVerwijderen
 5. normaal zou dat moeten gebeuren, nieuwe koning = nieuwe regering gekozen door het volk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. maar alléééé elio is zo goe

  BeantwoordenVerwijderen
 7. elio is een geldwolf en een egoist.. hij neemt steeds het geld bij de kleine man in plaats van de mense die teveel hebben! zoals de mensen in de regering zelf. vanaf dag 1 zie hij dat hij 5% van hun pre gingen aftrekken. heeft hij ook gedaan maar een week of 2 ervoor had hij een opslag van 7% waardoor hij niets verloren heeft en nog steeds 2% in zijn zakke steekt! denk nu maar is aan ons en laat die kutprijzen is zakken of de lonen eens stijgen. meer mensen zouden dan investeren in landgoed of huizen bouwen waardoor de ba,k het dan ook nog eens gemakkelijker heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heeft u een zakelijke lening nodig? Onze bedrijfsnaam is zion financiële diensten beperkt, geven we leningen aan geïnteresseerde klanten die op zoek zijn naar leningen om hun bedrijven te verbeteren, kunnen wij u helpen met een lening tot € 15 miljoen euro. bieden wij leningen tegen 3% rente. Wij kunnen u helpen door te lenen u geld, op te starten van een bedrijf of uitbreiden van uw bestaande business, bieden wij ook persoonlijke leningen, autoleningen, zakelijke leningen, hypothecaire leningen, landbouw leningen, of een lening voor welke reden dan ook, etc. Als je een lening vandaag contact met ons op. We kunnen lenen tot 15 miljoen euro. E-mail ons toe te passen: zionloanfirm.ltd@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik zie geen reden waarom ik problemen heb in het leven als er een God op aarde is met de hulp van Lord Doctor Zakuza. Mijn vrouw liet me aan haar ex-geliefde omdat ze dacht dat ik haar na 6 jaar huwelijk niet zwanger kon maken. Ik was zo ongeorganiseerd en depressief dat ik me niet kon concentreren op mijn werk en mijn collega (Whitney) merkte dat ik mezelf niet was. Ik had geen andere keuze dan haar alles te vertellen en ze stuurde me naar een eerlijke helper online genaamd Lord Doctor Zakuza, want hij kon me van dienst zijn. Ik kwam in contact met hem op zoek naar zijn hulp en hij deed een mirakel in mijn leven door mijn vrouw terug te brengen van haar ex-geliefde en nu hebben we een kind om de onze te bellen en ik werd gepromoveerd op mijn werkplek als gedelegeerd bestuurder . Ik zal niet stoppen met het bedanken van Lord Doctor Zakuza, want ik heb hem beloofd dat ik mijn verhaal aan het universum zal vertellen. Ben je ziek of heb je hulp nodig om je geliefde terug te krijgen? Neem dan contact op met Lord Doctor Zakuza nu er niets te moeilijk voor hem is om te doen. E-mail: Doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goede dag, ik ben Josef Lewis. Een gerenommeerde, legitieme & geaccrediteerde geldschieter. Wij geven uit lening van alle soorten in een zeer snelle en gemakkelijke manier, persoonlijke lening, auto lening, huis lening, studentenlening, bedrijfs lening, uitvinder lening, schuld consolidatie. Enz

  Word goedgekeurd voor een zaken of persoonlijke leningen vandaag en krijg fondsen binnen de zelfde week van toepassing. Deze persoonlijke leningen kunnen worden goedgekeurd, ongeacht uw krediet en er zijn veel tevreden klanten om een back-up van deze claim. Maar je krijgt niet alleen de persoonlijke lening die u nodig hebt; u krijgt de goedkoopste. Dit is onze belofte: wij garanderen het laagste tarief voor alle leningen met gratis collaterale voordelen.

  We streven ernaar om een positieve blijvende indruk achter te laten door de verwachtingen van mijn klanten te overschrijden in alles wat ik doe. Ons doel is om u te behandelen met waardigheid en respect, terwijl het verstrekken van de hoogste kwaliteit van de dienstverlening in een tijdige manier. Geen sofi-nummer vereist en geen credit check vereist, 100% gegarandeerd. Vriendelijk reageren onmiddellijk met behulp van de onderstaande gegevens als belanghebbende in een lening en vrij zijn van oplichting..

  E-mail: progresiveloan@yahoo.com oproep/tekst + 1 (603) 786-7565 Bedankt

  BeantwoordenVerwijderen
 11. GREETINGS TO THE PUBLIC !!!

  You are welcome to Indian spell caster where all things are possible, have you been divorce by your husband or wife and you want to get he or she back??
  Is your relationship not working the way it should be, and you need a permanent solution to your worries??
  Do you need money making spell??
  spell for lottery and gambling winnings??
  Are you suffering from any kind sickness and you need a healer or cure??
  Are you single and you want a soul-mate??
  Love spell to get your ex back??
  Spell to win BIG contract??
  DO YOU NEED GOOD LUCK CHARM??
  Than search no more, @ GRATE INDIAN SPELL CASTING TEMPO
  All your problems are solve..
  EMAIL:: indianspellcaster@yahoo.com OR WHATSAPP ON:: +18679887328..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De beste spreukgieter in 2019 is dr. Akhere, de grote tovenaar van de Afrikaan, wil ik dit medium gebruiken om hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn ex-geliefde die hij me alleen vertelde om de items te bezorgen die nodig waren voor de betovering en die ik deed en hij vertelde me nadat hij de items binnen 24 uur, ik zal het resultaat zien en een man van zijn woorden zal vandaag contact met hem opnemen en uw probleem oplossen
  (1) als je altijd slechte dromen hebt.
  (2) U wilt dat vrouwen / mannen achter u aan rennen.
  (3) Als u een kind wilt.
  (4) U wilt uw man voor eeuwig binden om de uwe te zijn.
  (5) Kanker of enige vorm van ziekte
  E-mail: Akheretemple@yahoo.com
  Dr. Dr. Whatasapp +2348129175848 Akhere

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO hadden ontvangen en toen besloot ik op basis van hun aanbevelingen een aanvraag in te dienen en pas een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro dat ik op mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om zich aan te melden via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com (WHATSAPP +1 (254) 354-4300)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo allemaal, ik ben super opgewonden vandaag. Ik zag opmerkingen van mensen die al een lening van LAPO hadden ontvangen en toen besloot ik op basis van hun aanbevelingen een aanvraag in te dienen en pas een paar uur geleden bevestigde ik een totaalbedrag van 50.000 euro dat ik op mijn eigen bankrekening had aangevraagd. Dit is echt geweldig nieuws en ik adviseer iedereen die een echte lening nodig heeft om zich aan te melden via hun e-mail: lapofunding960@gmail.com (WHATSAPP +1 (254) 354-4300)

  BeantwoordenVerwijderen