Pagina's

woensdag 12 december 2012

Fyra-trein rijdt per ongeluk naar Berlijn


Verbaasde passagiers rijden Duitse hoofdstad binnen in plaats van Amsterdam.


De Fyra staat stil op spoor 6 van het station van Berlijn. De
reizigers moeten zelf op zoek naar een oplossing.

De Fyra, de gloednieuwe hogesnelheidstrein tussen Brussel en Amsterdam, is vanavond per ongeluk naar Berlijn gereden. Verbaasde passagiers kregen na 2 uur de volgende verrassende boodschap te horen: "Damen und Herren, wir sind in Berlin ankommen."Omdat het de laatste trein was, moesten de reizigers de nacht in de Duitse hoofdstad doorbrengen. 


De problemen met de Fyra blijven zich uitbreiden. In nauwelijks een week tijd vertrok bijna de helft van de ritten met een vertraging van minstens 45 minuten. Treinen die wel vertrokken, hielden onderweg om onverklaarbare redenen halt, wat opnieuw een vertraging veroorzaakte. En toch is dit klein bier in vergelijking met wat 200 treinreizigers vanavond is overkomen. In plaats van het station van Amsterdam binnen te rijden, kwamen ze aan in het station van Berlijn.

"Dit is echt ongelooflijk", zegt Filip Hermans in een telefonische reactie aan Het nieuws van morgen. "Iedereen in mijn wagon was aan het lachen toen we plots in het Duits hoorden dat we het station van Berlijn waren binnengekomen. Pas toen we een bord met daarop de naam van het station zagen, begon het ons te dagen dat het toch geen grap was."

"Het ergste van al is dat niemand van het personeel ons hier kan helpen", klinkt het ontevreden uit de mond van Kevin Maaier. "Je zou toch op zijn minst verwachten dat ze hun fout onderweg hebben ontdekt en iemand naar hier zouden sturen om ons een oplossing aan te bieden. Maar hier is niemand, het station is verlaten."

Hoe de vergissing heeft kunnen gebeuren, moet nog onderzocht worden. Mogelijk gebeurde de vergissing in de controletoren van het Brusselse Zuidstation. Op het moment van het vertrek van de Fyra was er een spontane staking uitgebroken bij het personeel. Omdat de vorige trein op het spoor echt naar Berlijn reed, bestaat de kans dat de noodzakelijke railwissel niet werd uitgevoerd - met de gekende gevolgen vandien.

Toen we om een officiële reactie vroegen van de NMBS kregen we de volgende schriftelijke boodschap te lezen. "Wij betreuren de vergissing en we stellen alles in het werk om het rijzen met de Fyra veilig en aangenaam te maken."4 opmerkingen:

 1. Fyra heeft geen homologatie voor Duitsland. Fyra zal ook nooit naar Duitsland rijden aangezien men daar rijdt op 15KV wisselstroom. Fyra kan enkel rijden op 1500 en 3000 V gelijkstroom en 25 KV wisselstroom. Onmogelijk dat hij dus in Duitsland is gestrand ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd. Deze site is ook fake als je het mij vraagt. Bijvoorbeeld omdat dit op een blogpagina gemaakt is ipv een echte site. Zo kan iedereen zich voordoen als nieuwsredactie (denk maar aan tvOlen dat ook fictief is ) . Zo zie je hoe naïef mensen met media zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tuurlijk, want iedereen weet op hoeveel Volt een electrische trein werkt... 0.o

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahahaha :D Het Nieuws van Morgen is zowaar nog leuker dan Tv Olen! I am a fan!

  BeantwoordenVerwijderen